Šport
17 ogledov

Uefa odločila: brez kajenja na Euru 2012

kajenje Shutterstock
Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) so odločili, da bodo na prihajajočem evropskem prventvu v nogometu uvedli strogo prepoved kajenja. Poljska in še posebej Ukrajina, obe državi gostiteljici, imata visok delež kadilcev, a sta v zadnjem času le začeli s kampanjami proti kajenju. Na nekaterih stadionih Eura 2012, kot je denimo Donbass Arena v Donecku, je kajenje že prepovedano, a prepovedi ne spoštuejo vsi.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da bo na prihajajočem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini veljala popolna prepoved kajenja in oglaševanja tobačnih izdelkov. Prepoved kajenja bo veljala za vseh osem uradnih stadionov Eura 2012 – v prostorih tako znotraj kot zunaj – in v njihovi bližnji okolici.

Predsednik Uefe Michel Platini je dejal, da so sprejeli prepoved kajenja v znamenje spoštovanja obiskovalcev Eura in skrbi za njihovo zdravje. Pri Uefi so pred odločitvijo tesno sodelovali s svetovno zdravstveno organizacijo (Who) in Evropsko unijo. Evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc, bo na sporedu od 8. junija do 1. julija prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.