Šport
324 ogledov

Ujel še zadnji let iz Slovenije, celjska zgodba zanj končana

Diogo Silva Profimedia
Slovenski rokometni prvak Celje Pivovarna Laško v prihodnje ne bo več računal na usluge Portugalca Dioga Silve.

Diogo Silva je s pomočjo kluba ujel še enega zadnjih letov v domovino, kamor si je želel takoj, ko je postalo jasno, da je njegove zgodbe po predčasno končani sezoni v Celju konec. Tudi sicer bi se pot Portugalca v Celju končala po tej sezoni.

"Ne sam in ne verjetno nihče si ni predstavljal takšnega slovesa in zaključka tekmovanj. Tega si ta klub, navijači, niti mesto Celje ne zaslužijo. Tu sem doživel nepredstavljivo, zrasel sem tako kot igralec kot človek. S trenerji smo sistematično odpravljali moje šibke točke in če bi sam lahko izbiral, bi tudi naslednjo sezono ostal tukaj, saj verjamem, da bi tako še napredoval in rasel v vseh pogledih. A spoštovati moram odločitev matičnega kluba Porta, da se moram vrniti," je ob tem dejal 21-letni Silva.

Ta je v tej sezoni za Celje odigral 947 minut v vseh tekmovanjih in dosegel 73 zadetkov, še večji doprinos pa je preprečila poškodba gležnja.

"Nadaljevanje tekmovanj ni pomembno. V teh trenutkih je potrebno biti najprej človek. Že do sedaj smo s težkim srcem oba tuja rokometaša zadrževali tukaj, vendar do uradne potrditve o koncu prvenstva, bi bila drugačna odločitev za klub neodgovorna. Zdaj je drugače, čeprav liga prvakov uradno še ni zaključena, je po naši oceni, glede na trenutno zdravstveno stanje in ocene stroke, možnost za nadaljevanje zelo majhna, zato smo igralcema takoj ponudili možnost vrnitve domov," je dejal direktor kluba Rok Plankelj in obenem pojasnil še položaj Josipa Šarca.

Ta bo ostal v Celju, ob vrnitvi domov na Hrvaško bi namreč moral v karanteno. Tudi sicer pa pravi, da se v Celju dobro počuti, individualno trenira in da ne bi bilo velike razlike, če bi šel domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.