Šport
46 ogledov

"Uresničile so se nam sanje"

Göetze s pokalom EPA
Mario Götze se je v 113. minuti finalnega dvoboja za vedno vpisal v srca nemških navijačev. Z zdvema izjemnima dotikoma žoge je Nemčiji prinesel četrti naslov svetovnih prvakov.

"To je neverjeten občutek, nikakor ga ne znam opisati. Le ustrelil sem po golu, pravzaprav nisem vedel, kaj se dogaja. To je neverjetno," je po koncu finalnega dvoboja z Argentino povedal novi nemški nacionalni junak. Mario Götze je v Braziliji sicer zbral šest nastopov, dosegel pa je dva zadetka.

Finalnor tekmo je sicer začel na klopi, na zelenico pa je stopil šele v 88. minuti, ko je zamenjal najboljšega strelca dosedanjih svetovnih prvenstev Miroslava Kloseja. "Vsem nam so se uresničile sanje. Izjemno sem ponosen na to reprezentanco. Neverjetno sem vesel tega dosežka. Prav vsak nogometaš izbrane vrste si zasluži omembo. Zelo smo ponosni na naslov svetovnega prvaka," je še dejal član Bayerna, ki je v 113. minuti na prsa sprejel podajo Andréja Schürrleja in jo nato z volejem poslal za hrbet nemočnega argentinskega vratarja Sergia Romera

Enaindvajsetletni Götze je tako najzaslužnejši, da je Philipp Lahm kot četrti nemški kapetan lahko dvignil pokal za naslov svetovnega prvaka. "Vseskozi smo ostali mirni in potrpežljivi, vedeli smo, da nam je nekaj ostalo za konec podaljškov. Neverjetno je, da smo uspeli. Skozi prvenstvo smo napredovali, ko pa nam vse ni šlo po načrtu, nismo popustili. Vseskozi smo se držali zastavljene poti, na koncu pa smo postali prvaki. To je res neverjeten občutek." 

Lahm ob izjemnem dosežku ni želel izpostaviti nikogar od soigralcev: "Ni pomembno, če imaš v moštvu najboljšega posameznika. Potrebno je imeti najboljšo ekipo."

Elf je pred tokratno lovoriko slavil še v letih 1954, 1974 in 1990. Vselej so zmagali le z golom prednosti. Ob čudežu v Bernu so slavili s 3:2, dvajset let kasneje z 2:1, leta 1990 pa prav tako kot tokrat z 1:0. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.