Šport
99 ogledov

Usoda Celjanov v rokah Zagrebčanov

celje pivovarna laško Twitter/RK Celje Pivovarna Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 14. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Flensburg-Handewittu s 26:29 (12:15).

Celjani so na sever Nemčije odpotovali z željo, da osvojijo vsaj točko, ki bi pomenila njihov prvi preboj v izločilne boje lige prvakov po letu 2014. Nekaj upov jim je dajala tudi prva medsebojna tekma, ki jo je Flensburg z nekaj sreče dobil s 25:24.

A tokrat so doživeli nov poraz. Tudi po njem so izbranci Tomaža Ocvirka v skupini A po zadnjem krogu tega dela tekmovanja sicer na šestem mestu, ki še vodi v želeno osmino finala, a morajo počakati še na razplet nedeljske tekme med PSG in Zagrebom. Slednji bi jih z zmago v Parizu namreč prehitel na lestvici.

Celjani so se v prvem polčasu enakovredno merili z nemškim prvakom, korak so držali tudi po zaslugi vratarja Klemna Ferlina. Sicer so bili skoraj ves čas rahlo v osredju gostitelji, ki so večkrat vodili za dva zadetka, prvič po desetih minutah, ko je zadel za 6:4 Johannes Golla (v enajstih minutah je imel že šest zadetkov v statistiki).

Toda celjski rokometaši so se vedno znova vrnili v igro, izničili zaostanek, a hkrati tudi zavoljo izgubljenih žog vedno nato Nemce spusti rahlo predse. Če je v prvi polovici polčasa njihovo mrežo polnil Golla, jo je ob koncu druge Anders Zachariassen, ki je v 29. minuti s šestmetrske črte zadel za prvo vodstvo Flensburga s tremi zadetki (14:11). Tudi sicer so Celjani kar precej zadetkov prejeli z mesta krožnega napadalca.

Prednost treh golov so nesli tudi v drugi polčas, ki pa so ga začeli brez kaznovanega Soegarda Johannessena. A tega gosti niso znali unovčiti, gostitelji so namreč še povečali prednost (16:12, 17:13). A kot v prvem polčasu se je slovenski predstavnik spet hitro približal, David Razgor je v 36. minuti znižal na 17:16.

Sledilo je obdobje, v katerem so domači igralci vodili z dvema ali tremi goli, toda Celjani se niso vdali. V 48. minuti je Matic Grošelj poskrbel za novo izenačenje (23:23), a spet se je ponovila stara zgodba, gostitelji so namreč dvominutno celjsko izključitev izkoristili za nov pobeg (26:23).

Ko je novo izgubljeno žogo kaznoval Johannessen z golom za 27:23 v 54. minuti, je bila domača vrsta na pragu zmage, ko pa je ob skoraj deset minut dolgem strelskem celjskem mrku zadel Jens Schöngarth za 28:23 v 57. minuti, pa je bila tekma dokončno odločena.

Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Golla, pri gostih pa sta jih po šest dosegla mladi Tim Cokan in David Razgor.

* Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Naloga, ki je bila pred nami, je bila težka, a ponosen sem na igralce, ki so kljub mladosti pokazali dobro predstavo, borbo in se niso predajali vse do konca. Flensburg je zasluženo prišel do zmage, naredili smo kakšno napako preveč, ki nas je stala možnosti, da bi v končnici presenetili domačina, ki se mu je prav tako šlo za zmago. V prvem polčasu smo imeli težave v obrambi s krožnimi igralci, v drugem pa nam je manjkalo samozavesti v napadu, ko smo bili premalo odločni. Sedaj bomo čakali rezultat iz Pariza, predvsem pa delali še naprej, verjamemo, da nas čakata še vsaj dve tekmi v tem tekmovanju, še prej pa seveda pomembne naloge v državnem prvenstvu."

* Matic Grošelj, igralec Celja Pivovarne Laško: "Vedeli smo, da bo težka tekma, igrali smo v gosteh, pred polno dvorano, a kljub temu smo želeli zmagati, da bi se uvrstili naprej. Žal moramo sedaj čakati na tekmo Zagreba. Da nismo sami rešili zadev, je krivo predvsem, da smo v prvem delu v obrambi igrali preveč odprto in so nam s krožnega položaja zabili preveč zadetkov. Končnico tekme pa smo odigrali premalo odločno in s preveč napakami, ki jih je Flensburg vedno znova kaznoval in dosegel zmago."

Podrobnosti tekme:

* Dvorana Flens-Arena, gledalcev 4221, sodnika: Raluy Lopez in Sabroso Ramirez (oba Španija).
* Flensburg-Handewitt: Burić, Glandorf 1, Golla 8, Svan, Wanne 4, Jeppsson 2, Joendal, Steinhauser 2, Heinl, Zachariassen 5, Soegard Johannessen 4, Gottfridsson 1, Bergerud, Schöngarth 2, Jurecki.
* Celje Pivovarna Laško: Šarac 2, Grošelj 5, Poteko, Vujović, Žabić, Ferlin, da Silva 2, Kodrin 1, Horžen, Grebenc 3, Makuc, Leban 1, Novak, Cokan 6, Razgor 6 (3).
* Sedemmetrovke: Flensburg-Handewitt /, Celje Pivovarna Laško 3 (3).
* Izključitve: Flensburg-Handewitt 4, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.