Šport
60 ogledov

Uspešen dan za najboljšega Slovenca

Aljaž Bedene Epa
Bedene zanesljivo v osmino finala Dubaja.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je zanesljivo uvrstil v osmino finala turnirja serije ATP 500 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Enaintridesetletni Ljubljančan je na turnirju z nagradnim skladom okoli 1,6 milijona evrov v drugem krogu s 6:4, 6:3 ugnal srečnega poraženca, Italijana Lorenza Giustina.

Devetindvajsetletnik, ki je sicer izgubil v finalu kvalifikacij, je bil brez moči proti številki 59. lestvice ATP. Bedene je v celotnem obračunu proti 163. tenisaču sveta izgubil le osem točk na svoj začetni udarec, do "breaka" pa je v prvem nizu prišel v peti igri.

Prednost je nato zanesljivo zadržal in na začetku drugega niza takoj uspel z novim odvzemom servisa. Prednost je oplemenitil v zadnji igri dvoboja, ko je še tretjič odvzel servis tekmecu. S tem je zabeležil peto zmago v osmih obračunih to sezono. Dvoboj je trajal eno uro in 17 minut.

Bedene je na turnirjih serije ATP 500 dva tekmeca premagal prvič po Rotterdamu lanskega februarja. Takrat je v četrtfinalu izgubil proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu. Vmes je v tretjem krogu igral še na grand slamu v Parizu, ko je predal obračun proti Stefanosu Cicipasu ter letos na začetku sezone v Melbournu na enem od pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije.

V osmini finala bo najboljši slovenski tenisač igral proti zmagovalcu dvoboja med Japoncem Keijem Nishikorijem in petim nosilcem, Belgijcem Davidom Goffinom.

Bedene bi moral sicer v drugem krogu Dubaja igrati proti Hrvatu Borni Ćoriću (24. na lestvici ATP), a je ta zaradi poškodbe odpovedal sodelovanje na turnirju v ZAE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice