Šport
34167 ogledov

Utopljeni 13-letnik sin odbojkarske legende

Postira na Braču Ž24 Postira na Braču.
Pretekli konec tedna se je v Postiri na Braču zgodila tragedija. Na dan prihajajo nove podrobnosti nesreče.

V soboto se je v zalivu Mala Lozna v Postiri utopil 13-letni Luka Milinković, sin argentinske odbojkarske legende Marcosa Milinkovića, poroča srbski Blic.

Marcos Milinković je Argentinec srbskih korenin, velja za enega najboljših odbojkarjev svoje države, klubska kariera pa ga je iz domovine ponesla v prestižne brazilske, italijanske in grške klube. Poročil se je s Srbkinjo iz Novega Sada in se tam ustalil, celotna družina pa je dopust letos preživljala na Braču.

utopitev, utopljenec Šok na Braču Svet Šok na Braču: V morju našli truplo 13-letnega fanta

Truplo utopljenega najstnika je našel slovenski turist. Luka si je s prijatelji v soboto popoldne izposodil čoln, okrog 18.30 so ga vrnili. Večina družbe je odšla na bližnje košarkarsko igrišče, Luka pa je sam še malce zaplaval. Okrog 19. ure je omenjeni slovenski turist vrnil "pedalino" na tamkajšnjo plažo in ostale opozoril na negibno telo v vodi. Mladeniča so potegnili iz morja in ga oživljali, a brez uspeha.

Eden od očividcev je dejal, da je bila mama utopljenca v tem času na bližnji plaži, ob prihodu reševalcev na obalo je obupano klicala sinovo ime. 

Hrvaški mediji navajajo, da na truplu niso našli večjih poškodb, ki bi kazale na nenadno izgubo zavesti in posledično utopitev.

Sledil očetovemu zgledu

Luka Milinković je sicer že hodil po očetovih stopinjah, v odbojkarskem klubu Vojvodina je igral na poziciji libera.

Marcos Milinković je aktivno kariero končal leta 2013, od lani se preizkuša kot trener. Danes 45-letni nekdanji odbojkar je bil kar šestkrat razglašen za najboljšega igralca Argentine, trikrat je nastopil na olimpijskih igrah, leta 2000 v Sydneyu je bil celo najboljši strelec olimpijskega turnirja. Reprezentančno kariero je sklenil leta 2008.

Marcos Milinković | Avtor: EPA Marcos Milinković. EPA

Komentarjev 4
  • Vesna Dolšak 20:01 31.julij 2017.

    Jožica, tebi se je poslabšalo? Kake kozlarije pa kvasiš?

  • mirchi 17:13 31.julij 2017.

    Jožica, pozabila si zdravilo vzeti.

  • jozicamurn 15:10 31.julij 2017.

    Se mi ne zdi več slučajnost, ker je bil ta deček ravno zopet Srb. Kot sem slišala Hrvati radi s potapljaško opremo oprimejo koga in ga držijo za noge pod vodo, da zgleda kot smrt zaradi utopitve in da se ...prikaži več izognejo sledem in to ni osamljen primer. Kdo ve. Ne verjamem jim nič.