Šport
10507 ogledov

V Beogradu izžvigali slovenskega košarkarja, nato pa ...

Alen Omić Crvena zvezda
Na tribunah so ob prvem nastopu slovenskega reprezentanta za barve Crvene zvezde razvili žaljiv transparent. Odgovor so dobili sredi srbske prestolnice.

Kot smo že poročali, slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić, ki se je pred kratkim pridružil Crveni zvezdi, je v Evroligi uspešno debitiral v dresu srbskega prvaka; Beograjčani so doma premagali Olympiacos. Beograjski navijači Omiću niso pripravili lepega sprejema, na tribunah so razvili žaljiv transparent in mu vzklikali, naj odide. Omić je bil deležen žaljivk Delij zato, ker je rojen v Bosni in Hercegovini.

Alen Omić Crvena zvezda Hočejo, da odide Šport Srbi podijo slovenskega reprezentanta. Razlog? Poreklo!

Preostanek dvorane je sicer prihod slovenskega reprezentanta pospremila z aplavzom.

Incident je odmeval med srbskimi uporabniki družbenih omrežij, številni so ga obsojali. Neimenovana skupina Beograjčanov se je celo zbrala na Trgu republike in razvila svoj transparent v podporo ne le slovenskemu košarkarju Alenu Omiću, ki se je torej rodil v Bosni in Hercegovini, pač pa tudi ostalim prišlekom v mestu.

Po zmagi z 89:78 je Omić lokalnim medijem dejal, da ni videl žaljivega transparenta navijačev Crvene zvezde. "Ničesar ne vem o napovedanem bojkotu navijačev. V Beograd sem prišel, da igram košarko in se borim za klubske barve. Zvezda ima najboljše navijače na svetu. Prišel sem tudi zaradi njih, da se borim zanje. Nisem videl transparenta. Bil sem povsem osredotočen na teren, da pomagam ekipi do zmage," je dejal Omić novinarjem.

Alen Omić Slovenija Islandija Pogodba Šport Crvena zvezda s slovenskim centrom

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.