Šport
10 ogledov

V boj za veliki finale

Hokejisti Olimpije so s svojim nastopi na Bledu že zaključili. Žurnal24 main
Hokejisti ZM Olimpije bodo v Linzu odigrali prvo tekmo v polfinalu avstrijskega državnega prvenstva. Ljubljančani so imeli precej več časa za počitek kot njihovi nasprotniki.
 

V živo

Prenos tekme lahko od 19.15 spremljate tudi na naši spletni strani www.zurnal24.si

Izbranci Mika Posme bodo v dvoboj krenili bolj spočiti kot tekmeci. Zadnje srečanje v Celovcu so namreč odigrali pred tednom, Linz pa si je šele po peti tekmi z Jesenicami izbojeval nastop med najboljšimi štirimi ekipami. "Igralci Linza so zagotovo bolj utrujeni kot mi, saj so še v nedeljo igrali z Jeseničani. Mi smo imeli precej lažje delo v četrtfinalu in smo, kar se tega tiče, v prednosti," je povedal napadalec zeleno-belih Egon Murič , ki o tekmecu meni: "Imajo zelo dober napad, ki zna izkoristiti nasprotnikove napake. To so pokazali tudi proti Jesenicam. Zelo pomembna bo naša igra v obrambi, saj jim ne smemo pustiti, da se preveč približajo našemu golu. Predvsem bo treba zaigrati zelo disciplinirano in brez nepotrebnih prekrškov."


ZM Olimpija bo potrebovala pomoč zvestih navijačev. © SPS

 
Utrujenost svojih igralcev je po zadnji tekmi izpostavil tudi trener Linza Jim Boni : "Čustveno smo izrčpani. Zelo bo pomembno, da se umirimo in se pripravimo na nov niz tekem." Prvi strateg črnih kril proti Olimpiji napoveduje izenačene tekme: "Imajo odličnega vratarja in nasplošno igrajo dobro v obrambi. Verjamem, da nas čaka dobra serija." O tem je prepričan tudi kapetan ekipe iz Linza Philipp Lukas . Ta se najbolj boji prvega napada Olimpije: "Imajo odlične posameznike. Todd Elik je zelo izkušen igralec, ki zna odločati tekme, prav tako je izjemen Ralph Intranuovo."

Prenosi gostujočih tekem
V ljubljanskem klubu so poskrbeli tudi za navijače, ki se ne bodo odločili za pot v Linz. ZM Olimpija je namreč od televizijske hiše Premiere odkupila pravice za prenos tekem z Linzem, gostujoče dvoboje zmajev pa si bo mogoe ogledati na televiziji Šport klub .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.