Šport
3303 ogledov

V letalski nesreči ugasnili dve mladi športni življenji

Gioele Rossetti Instagram Gioele Rossetti.
Italijanska plavalna zveza je sporočila, da sta v letalski nesreči ultralahkega letala umrla dva plavalca.

V nedeljo sta v nesreči v bližini Rima življenji izgubila Fabio Lombini in Gioele Rossetti, stara 22 oziroma 23 let. Njuno letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu na letališču Nettuno blizu Rima, potem pa že zagorelo.

Kot je sporočila zveza, prve preiskave kažejo, da je letalo upravljal Rossetti. Slednji je na družbenih omrežjih večkrat objavil fotografije, povezane z letalstvom.

Na spletu je vzniknil tudi posnetek, ki ga je Lombini objavil tik pred usodnim poletom. Rossetti in Lombini sta bila po poročanju italijanskih medijev zelo dobra prijatelja.

Lombini je bil v teh dneh sicer na pripravah italijanske ekipe v bližnji Ostii. Največji uspeh je dosegel pred tremi leti z drugim mestom na italijanskem državnem prvenstvu na 200 metrov prosto, bil pa je tudi finalist na EP v 25-metrskih bazenih v Koebenhavnu 2017. Rossetti pa je bil uspešen predvsem v mladinskih selekcijah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.