Šport
5 ogledov

V Mariboru zmagi za Kitajko in Šveda

Francoz Julien Absalon se je še pred koncem zagotivil zmago v skupnem seštevku. Žurnal24 main
V olimpijskem krosu si je zmago pri ženskah privozila Kitajka Ying Liu. V moški konkurenci je bil prvi Šved Fredrik Kessiakoff pred Švicarjem Christophom Sauserjem in Nemcem Manuelom Fumicom.

Proga za olimpijski kros na Pohorju, ki se je raztezala vse od spodnje postaje gondole, pa do dvosedežnice na snežnem stadionu in še čez, se je pokazala kot tehnično izredno zahtevna.

V ženski konkurenci se je za izredno izkazala Kitajka Liu, ki je vodila od starta do cilja, le v zadnjem krogu si je privoščila nekoliko bolj ležerno vožnjo, saj je imela pred zasledovalkami že precejšnjo prednost. Kot druga je v cilj prikolesarila Kanadčanka Marie-Helene Premont, tretja pa je bila Rusinja Irina Kalentjeva, ki si je že pred to zadnjo finalno tekmo zagotovila zmago v skupnem seštevku. Od Slovenk je bila najboljša Nina Homovec na 24. mestu, Blaža Klemenčič je dirko končala na 30., Tanja Žakelj pa na 32. mestu. Darinka Brešar je bila 52., Ana Zupan pa 57. "Z današnjo vožnjo nisem in ne morem biti zadovoljna. Proga mi ni ustrezala, bila je preveč tehnično zahtevna. Na koncu me je enostavno zmanjkalo," je svojo vožnjo ocenila Blaža Klemenčič.

V moški konkurenci je bil najhitrejši Šved Fredrik Kessiakoff pred Švicarjem Christophom Sauserjem in Nemcem Manuelom Fumicom. Slovenci so vozili precej slabo. V predzadnjem krogu so vsi dobili rdečo zastavo zaradi prevelikega zaostanka in tako dirke niso končali. Zmago v skupnem seštevku si je sicer že pred časom zagotovil Francoz Julien Absalon, ki pa tokrat ni bil v ospredju.

Na sporedu je bil tudi štirikros, ki se je zaključil pod reflektorji. V zanimivih četverobojih sta na razgibani progi - Čopki pod gondolo, največ znanja in iznajdljivosti na zavojih in mnogih skokih pokazala Nizozemka Anneke Beerten in Francoz Romain Saladini. V nedeljo bo na sporedu spust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.