Šport
192 ogledov

V prometni nesreči umrl kolesarski zvezdnik

 Michele Scarponi EPA
V prometni nesreči v Italiji je umrl nekdanji zmagovalec Gira Michele Scarponi. Za 37-letnega kolesarja je bil usoden trk s kombijem.

Iz Italije prihaja tragična vest o smrti 37-letnega italijanskega kolesarja Micheleja Scarponija, ki je leta 2011 osvojil znamenito kolesarsko dirko Giro d'Italia. 37-letnik je bil zjutraj okoli 8. ure udeležen v trčenje s težkim tovornim vozilom v bližini njegovega doma v Filottranu. Umrl je na kraju nesreče. Po poročanju Gazette dello Sport je nesreči prisostvovalo več pretresenih očividcev.



Kolesarsko moštvo Astana, ki je Scarponija po poškodbi Fabia Aruja imenovalo za vodjo ekipe na prihajajoči Dirki po Italiji, je tragično vest pospremila z uradno izjavo.

"Tragedija je prevelika, da bi jo lahko opisali. Danes zjutraj je med treningom umrl naš Michele Scarponi, potem ko ga je na križišču zadel kombi. Za seboj je pustil ženo in dva otroka. Izgubili smo velikega šampiona in posebnega ter vedno nasmejanega fanta," je zapisala ekipa in izrekla sožalje kolesarjevi družini.

Italijanski veteran je leta 2011 osvojil drugo mesto na na Dirki po Italiji, vendar mu je kasneje pripadel naziv zmagovalca, ko so protidopinške oblasti diskvalificirale Španca Alberta Contadorja. Nazadnje je nastopil na dirki Tour de Alps (17. do 21. april 2017), ki jo je končal na četrtem mestu.

Scarponi je bil leta 2007 vpleten v dopinški škandal Operation Puerto in takrat prejel začasno prepoved nastopanja. Diskvalificiran je bil tudi leta 2012po razkritju naveze z Michelejem Ferrarijem, ki zaradi dopinškiih grehov prestaja doživljenjsko prepoved udejstvovanja v športu.

Scarponi je za seboj pustil ženo in dva majhna otroka. Še sinoči je na svojem Twitter računu objavil fotografijo z obema sinovoma, oblečenima v majico vodilnega, ki jo je nosil na pravkar zaključeni tekmi prek Alp. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.