Šport
15 ogledov

V Zagrebu navijače nadomeščajo zvočniki

Domagoj Duvnjak Josip Valčić PPD Zagreb THW Kiel EPA
Kljub perspektivni ekipi se rokometaši Zagreba ne morejo pohvaliti z glasno podporo s tribun.

Zagrebška Arena je v nedeljo na uvodni tekmi rokometne lige prvakov gostila obračun med domačim PPD Zagrebom in THW Kielom. Kljub slabšemu začetku so presenetljivo slavili domači (27:25), za kar pa bi zasluge težko pripisali domačim navijačem, ki so, po stari navadi, v komornem vzdušju pospremili srečanje.

Čeprav je v hrvaški prestolnici tokrat gostoval trikratni evropski prvak, so se domačini bali slabega obiska, zato so brezplačno razdelili vstopnice za srečanje z Nemci. Tako se je v Areni zbralo okrog 11.000 gledalcev, ki pa niso bili prav nič glasni. Uradni napovedovalec je bil na to pripravljen, ob skorajda gledališkem vzdušju na tribunah je večkrat zavrtel posneto navijanje, kot da bi v Zagrebu domovala bučna in zavzeta navijaška publika.

Zagreb ni Beograd ali Skopje

V Zagrebu so se v preteklosti že posluževali takšnih prijemom, lani so mikrofon postavili povsem zraven bobna in redkih glasnih navijačev, da bi v dvorani "pričarali" navijaško vzdušje. Situacija je presenetila tudi novega trenerja Zagrebčanov Veselina Vujovića, ki je bil tokrat na tribuni, saj zaradi kazni iz lanske sezone še nima pravice vodenja ekipe s klopi. 

"Fantom sem že povedal, da si za svojo predstavo zaslužijo vsako čast. Gostom in sodnikom je igranje in sojenje na takšnem igrišču čista fantazija - nihče ne naredi nič. Nasprotnika je treba malce pritisniti! Vem, da Zagreb ni Beograd ali Skopje, toda občinstvo mora malce bolj močno bodriti naše fante. Ko se fantje borijo na terenu, potem mora reagirati tudi publika," je komorno vzdušje pokomentiral Vujović, ki je začudeno opazoval, ko se je iz zvočnikov zaslišalo glasno navijanje, okrog njega pa so ljudje sedeli z zaprtimi usti.

"Kot vaška ekipa"

Imel pa je tudi eno pripombo na reakcijo svojih varovancev po zmagi. "Pred tekmo sem jim rekel: 'To je samo ena tekma in če zmagamo, se na igrišču ne smemo veseliti kot kakšna vaška ekipa!' A so mi to vseeno naredili," je z nasmehom na obrazu dejal Vujović.

Komentarjev 1
  • vladek 14:36 29.september 2014.

    tukaj se vidi samo fovšarija