Šport
16 ogledov

Valenčič 9., Vajdič 19.

Mitja Valenčič je v slalomu, kot kaže, ujel pravo formo. (Foto: EPA)
1/8
Žurnal24 main
Na slalomu v švicarskem Adelbodnu je zmago slavil Francoz Julien Lizeroux, ki je na najvišjo stopničko stopil z 12. mesta. Mitja Valenčič je po četrtem mestu v Zagrebu tokrat osvojil deveto mesto.

Francoz Julien Lizeroux je zmagal na slalomu svetovnega pokala alpskih smučarjev v švicarskem Adelbodnu, drugi je bil Avstrijec Marcel Hirscher, tretji pa Hrvat Ivica Kostelić. Najboljši Slovenec je bil Mitja Valenčič na devetem mestu. Svoje prve točke v tej zimi je osvojil Bernard Vajdič na 19. mestu. Mitja Dragšič je odstopil na prvi progi, medtem ko je bil Matic Skube prepočasen za uvrstitev v drugo vožnjo in je zasedel 35. mesto.

"Za nami je kar uspešen dan. Izšlo se je bolje, kot je kazalo po prvi vožnji. Valenčičeva uvrstitev je spet vrhunska, veselimo smo lahko za Vajdiča, da je prebil led in prišel do prvih točk. Za njega bo poslej iz tekme v tekmo lažje. Žal je Matic naredil veliko napako v srednje delu prve vožnje in se ni uvrstil v drugo vožnjo, za Mitjo Dragšiča pa upam, da bo v prihodnje bolje, kot je bilo doslej," je dejal glavni trener slovenske moške smučarske ekipe Urban Planinšek.

V Wengen
Švicarska turneja se konec prihodnjega tedna nadaljuje v Wengnu, kjer bodo na račun prišli tako specialisti v hitrih in tehničnih disciplinah. Na smuku bo slovenske barve branilo pet fantov tako kot v Bormiu: zmagovalec te preizkušnje Andrej Jerman, Andrej Šporn, Rok Perko, Andrej Križaj in Gašper Markič.

Valenčič je v tej zimi najboljši slovenski slalomist z najboljšim izkupičkom na slalomih svetovnega pokala. V slalomski razvrstitvi je z današnjo uvrstitvijo med deseterico napredoval na deveto mesto. "Zelo sem vesel, kljub temu, da danes nisem imel najboljšega občutka sploh v prvi vožnji ne, da sem na koncu pristal med deseterico. Bila je zelo težka tekma, vidljivost je bila zelo slaba sploh v drugem teku. Mislim, da prav nobeden ni imel dobrega občutka, razen mogočega Lizerouxa v drugem teku. Če potegnem črto, mislim, da je bil kar uspešen dan," je dejal Valenčič, ki je bil po prvi vožnji na 16. mestu.

Po poškodbi in operaciji ukleščenega živca na hrbtu povratnik v smučarsko karavano svetovnega pokala, najboljši slovenski slalomist minule zime Vajdič še lovi svojo formo ter mesto med najboljšimi. V Adelbodnu je osvojil sicer skromno 19. mesto, vendar pa zanesljivo prve, zanj zlate točke v tej zimi. "Bi se kar strinjal s tem. Po Zagrebu sem začutil, da lahko smučam znova blizu najboljšim. Krivulja še vedno zelo niha gor in dol ter ni še vse idealno, tako da glede same tehnike smučanja nisem zadovoljen. Moram pa reči, da je teh 12 točk prišlo v tem trenutku še kako prav in mislim, da mi volje in motiva za naslednje tekme nikakor ne bo zmanjkalo," je optimistično razpoložen Vajdič.

Adelboden, slalom, končni vrstni red:

1. J. Lizeroux 1:51.88

2.M. Hirscher +0,34
3.. Kostelić +0,80

9. M. Valenčič +1,75

19. B. Vajdič +3,30


Vrstni red v svetovnem pokalu (po 17 tekmah):


1. B. Raich (Avt) 639 točk
2. C. Janka (Švi) 577
3. D. Cuche (Švi) 481
32. A. Jerman (Slo) 113
36. M. Valenčič (Slo) 106


Skupni seštevek v slalomu (po štirih tekmah):


1. R. Herbst (Avt) 245 točk
2. J. Lizeroux (Fra) 241
3. S. Zurbriggen (Švi) 150
9. M. Valenčič (Slo) 106
41. B. Vajdič (Slo) 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.