Šport
22 ogledov

Večno drugi za spremembo prvi

Najboljši igralci Tušmobil LG serije turnirjev v odbojki.
1/27
Žurnal24 main
Finalni turnir Tušmobil LG serije v odbojki so odigrali v Portorožu. Predhodni turnirji so od junija dalje gostovali po različnih krajih po Sloveniji.

Konec letošnje Tušmobil LG serije turnirjev, ki je od junija dalje gostovala v različnih krajih po Sloveniji, je med drugim zaznamovalo tudi močno neurje. Finalni dan v Portorožu je postregel s slavjem pokalnih prvakov Andreja Flajsa in Roka Satlerja ter Tadeje Veit in Katarine Juhart, najuspešnejših odbojkarjev na mivki v letošnji sezoni. Že po odigranih polfinalih je bilo povsem jasno, da bo letošnji naslov pokalnega zmagovalca pripadel zmagovalcema prvega in tretjega turnirja serije - Flajsu in Satlerju, kljub temu, da tokrat nista nastopala zaradi obveznosti v dvoranski odbojki. Na drugo mesto sta se prav tako brez nastopa na zadnjem turnirju uvrstila zmagovalca drugega turnirja Urnaut in Kamnik, tretje mesto pa je pripadlo primorski navezi Šabec-Miklavc.


Popolna koncentracija pred sprejemom © Branko Maček

 
V odsotnosti Andreja Flajsa in Roka Satlerja sta v mestu rož slavila Gregor Perhaj in Nejc Zemljak , ki sta v velikem finalu premagala Gregorja Perhaja in Jerneja Potočnika z 2:0 (0:2 (20, 12). V prvem nizu je bila igra izenačena, v drugem pa sta Perhaj in Potočnik povsem zasenčila svoja tekmeca na nasprotni strani mreže in brez večjih težav tudi drugi niz odločila v svojo korist.

Pri ženskah je odsotnost sester Erike in Simone Fabjan močno vplivala na končni vrstni red v skupnem seštevku, saj sta bili s tremi zmagami absolutni favoritki za osvojitev pokala. Zdelo se je, da jima nič ne more preprečiti končnega zmagoslavja. Vendar pa se tudi v športu dogajajo nepredvidene situacije, ki so tokrat na vrh pripeljale "večno drugo" navezo Veit-Juhart . Medtem ko pa sta "nepremagljivi" sestri Fabjan zasedli skupno drugo mesto. Pokal za tretje mesto sta zasluženo dvignili Andreja Vodeb in Ana Kocjančič (Aliansa).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.