Šport
0 ogledov

"Vedeli smo, da je Tina dobra"

Andrea Massi razkriva, koliko jima s Tino Maze SZS še dolguje. (Foto: Boštjan Ta Boštjan Tacol
Po največjem slalomskem uspehu Tine Maze smo se pogovarjali z vodjo njene ekipe Andreo Massijem, ki pravi: "Ne verjamem temu, kdor se postavlja na treningu."

Gotovo ste po torkovem slalomu veliko bolj zadovoljni kot po ponedeljkovem veleslalomu.
Seveda. Zelo smo zadovoljni z rezultatom in psihično reakcijo po ponedeljkovi izgubljeni zmagi. Osmo mesto na veleslalomu ni bil slab rezultat, ampak izgubljena zmaga.

 

Napovedali ste rezultat med deseterico. Ste verjeli, da Tina lahko poseže tako visoko?
Mi smo skromna ekipa. Skromno delujemo in tako tudi razmišljamo. Vedeli smo, da Tina smuča dobro. Določene primerjave smo delali na treningu z Avstrijkami, nekaj slalomskih prebliskov pa je imela že lani. Ampak napovedati neki visok rezultat ali stopničke ni v naši mentaliteti. Vedeli smo, kje je, ampak tekma pa pokaže dejanski rezultat. Ne verjamem temu, ki se postavlja na treningu. Nekateri trenerji poudarjajo dobre rezultate na treningu in dobre primerjave z drugimi. To meni ne pomeni absolutno nič.

 

Naslednja postaja v beli karavani je Slijeme. Pričakujete veliko slovenskih navijačev?
Slovenski navijači so vedno dobrodošli. Dajo ti prednost, ki jo tekmovalec čuti.

Mazejeva je četrta v skupnem seštevku. Slalom dodaja veliko točk …

Res je. Vedeli smo, da bo prinesel določene točke. Malo smo se spotaknili s smukom ... Veleslalom je treba urediti, dobiti pogoje za trening, saj je tempo takšen, da ne moreš trenirati. To je največja dilema v tem trenutku.

So v ozadju vaših misli že olimpijske igre?
Seveda, v ozadju so OI, veleslalom v Mariboru … O vsem tem razmišljamo. Gremo pa iz tekme v tekmo. Poglejte, kaj se dogaja z Lindsey Vonn. Za tekmovalke, ki so v ospredju, so stvari vedno odprte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.