Šport
0 ogledov

"Veleslalomska kolajna na OI realna"

Tina Maze mladim smučarkam odsvetuje samostojno pot. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Tina Maze je na slalomu v Lienzu prišla do svoje najboljše uvrstitve kariere v tej disciplini. "Uživam tudi v slalomu, smučati mi je 'fajn'," je kljub za las zgrešenim stopničkam zadovoljna Tina.

Ste pred tekmo pričakovali kaj takšnega?
Glede na to, da sem imela številko nekoliko boljšo kot na prejšnjih tekmah, sem pričakovala boljši rezultat kot prej. Jasno, mora se mi vse poklopiti. Dobro moram odsmučati in predvsem priti do cilja. Slalom je namreč takšna disciplina, da se lahko hitro kaj pripeti. Smučanje imam pod kontrolo. Žal se ni izšlo za stopničke, kljub temu pa sem s četrtim mestom zadovoljna. Veseli me, da se nam obrestuje poletni trening. Uživam tudi v slalomu, smučati mi je "fajn", lahko napadam in to je tisto, kar sem si želela pred sezono.

Trenutno ste osmi v slalomskem seštevku svetovnega pokala. So bili cilji postavljeni tako visoko?
V slalomu sem sicer smučala dobro. Problem je bila konstantnost, "sestaviti" celotno progo in zdržati obe vožnji. Ponavadi sem naredila veliko napak. Zdaj mi gre to bistveno bolje. Vedela sem, da lahko posežem visoko, če bom prišla na tako raven smučanja.

Sledi Slijeme …
Navijači so bili že v Lienzu, tudi moja družina, žal ni bilo mojega fan cluba. Kljub temu so ustvarili super vzdušje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ste spremljali smuk v Bormiu?
Da, čestitam Andreju, tako kot vsa moja ekipa. Zmagal je na na progi, ki je zelo težka. Pokazal je, da je tako tehnično kot fizično zelo dober smučar.
Je po takšnem uspehu lažje nastopati?
Glede na to, da sem v ženskem delu že nekaj časa bolj ali manj sama, na te stvari ne računam preveč. Ne morem ravno reči, da je ekipno vzdušje. To je individualni šport. Sem pa vesela, da je Andreju uspelo. Gotovo pa je prijetno tekmovati, ko vidiš, da so slovenski športniki uspešni. To ti da pozitivno noto.

Verjetno so rezultati ostalih deklet potrditev, da je bila odločitev za samostojno pot pravilna, saj v reprezentanci očitno nekaj ni v redu.
Odločitev je bila definitivno pravilna, o tem ni nobenega dvoma več. Ta stvar pa ni priporočljiva za mlajše. Športnik se lahko do določene ravni kali v reprezentanci in si nabira izkušnje. Za nivo, kot si ga želim jaz, to ni bilo več mogoče.

Se bodo po tem rezultatu apetiti na OI povečali tudi v slalomu?
Nekaj so realne možnosti, drugo možnosti v oblakih. Mislim, da imam realne možnosti osvojiti medaljo predvsem v veleslalomu. V slalomu se možnosti odpirajo. Bolj bližje vrhu bom, več možnosti bom imela. Treba jih bo izkoristiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.