Šport
2392 ogledov

Velik adut za slovenko kolajno na OI se je razšel s trenerjem

Kristjan Čeh Anže Malovrh/STA
Kristjan Čeh in Gerd Kanter v olimpijskem letu končala sodelovanje.

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh in njegov estonski trener Gerd Kanter sta manj kot pol leta pred poletnimi olimpijskimi igrami v Parizu končala sodelovanje. Kanter je danes odločitev o tem, da gresta s Čehom zaradi drugačnih pristopov k metodologiji treninga narazen, sporočil kar preko družbenih omrežij.

"Rad bi vas obvestil, da sva se skupaj s Kristjanom Čehom odločila, da greva vsak svojo pot. Do takšne odločitve sva prišla zaradi različnih pogledov glede metodologije treninga," je estonski trener zapisal na Instagramu.

"Četudi nikoli ni lahko sprejeti takšne odločitve, jo ta trenutek oba vidiva kot edino rešitev za napredek. Hvaležna sva za čas, ki sva ga preživela skupaj, in drug drugemu želiva vse najlepše pri bodočih podvigih," je še zapisal Kanter, ki je začel z nekdanjim svetovnim prvakom (2022) ter podprvakom (2023) v metu diska sodelovati konec leta 2021.

Kristjan Čeh | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeh se je tik pred olimpijskimi igrami s svojim trenerjem razšel že pred tremi leti. Takrat je bilo prekinjeno sodelovanje s slovenskim trenerjem Gorazdom Rajherjem, do razhoda je prišlo le dober mesec pred tekmovanjem. V Tokiu je nato Čeh prikazal nekoliko manj od pričakovanega in osvojil peto mesto.

Komentarjev 5
  • Ender3 22:22 13.marec 2024.

    Ti Čeh ti, končal boš na klopi kot, so janezovi posranci..

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 06:43 13.marec 2024.

    Morda pa sta prekinila "sodelovanje" čehova punca in trener https://worldathletics.org/athletes/estonia/gerd-kanter-14180993

  • PasjaProcesija 23:51 12.marec 2024.

    Čeh mora pri sebi nekaj stvari razčistiti. Zaradi telesnih lastnosti ima možnost za olimpijsko zlato in svetovni rekord, mora pa za to osredotočenost iz svoje partnerke prenesti v disk. Brez odrekanja ni ničesar. V nasprotnem bo na manjših tekma stalno ...prikaži več metal okrog 70m, na večjih pa 68-69m. Bo prvi na vasi, ne pa v mestu. Iz prejšnje generacije sta Kanter in Alekna st. (ki zaradi sina kot trener najbrž odpade) pravi naslov za prenos izkušenj na mlajše. Ker pa je to to že drugi Čehov razhod s...

Sorodne novice