Šport
11339 ogledov

Velika blamaža organizatorjev, zvezdnik spakiral kovčke

Sinner Profimedia
Četrti igralec sveta je bil zaradi nehumanega urnika primoran odpovedati nadaljnjo udeležbo na mastersu v Parizu.

Četrti igralec sveta, Italijan Jannik Sinner, je po zmagi v 2. krogu predčasno končal igranje na mastersu ATP v Parizu z nagradnim skladom 5,77 milijona evrov. Sinner je dvoboj 3. kroga proti Avstralcu Alexu de Mianuru odpovedal zaradi utrujenosti, so objavili organizatorji.

Prav organizatorji so bili deležni kar nekaj kritik, češ da Italijanu niso omogočili dovolj časa za regeneracijo po sinočnjem dvoboju 2. kroga, ki ga je Sinner z zmago proti Američanu Mackeinzieju McDonaldu končal šele ob 2:37 zjutraj.

Na teren bi moral spet stopiti po nekaj več kot 14 urah, a je Sinner nastop odpovedal.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan Prvič v zgodovini Šport Slovenske teniške igralke pripravljene spisati zgodovino

"Vesel sem Jannikove zmage, a program turnirja je brezobziren do igralcev," je po nočnem dvoboju potožil trener 22-letnega Italijana Darren Cahill.

Trikratni finalist turnirjev za grand slam in osmi igralec sveta, Norvežan Casper Ruud, se je prav tako obregnil ob organizatorje. "Bravo za ATP, lep način, da se pomaga enemu najboljših igralcev pri regeneraciji in tem, da bo lahko čim bolje pripravljen, potem ko je dvoboj končal ob 2.37 zjutraj. Štirinajst ur in pol za regeneracijo! Kakšna šala," je bentil Norvežan.

Sinner, ki je v nedeljo osvojil naslov na Dunaju, se bo zdaj pripravljal na zaključni masters v Torinu, kjer bo igralo osem najboljših igralcev sveta.

Cancún WTA masters Video Šport "To je eno veliko razočaranje. Žalostno!" Rios Iznakažen Šport Nekoč eden najboljših športnikov na svetu danes neprepoznaven

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 18:26 02.november 2023.

    eh kakšno stokanje, slovenski delavec lahko dela 12 ur, pa ni poslanec v DZ, pa ima največ 12 za počitek in potem spet na šiht. pa verjetno ne bo mahal po zraku z loparjem. bo lahko mahal z motorko po vejah smreke.