Šport
1511 ogledov

Veljaki svetovne zveze ne odgovarjajo Slovencem

Tine Urnaut
Krovna zveza svetovne odbojke ne odgovarja na vprašanja slovenske zveze.

Vse odkar so se sredi junija v medijih, kasneje pa tudi na spletni strani bolgarske odbojkarske zveze (zapis je bil dan po objavi umaknjen) pojavile informacije o spremembi formata tekmovanja v svetovni ligi FIVB World League, ki poteka pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) in ki Slovenijo v sezoni 2018, kljub zmagi v drugem kakovostnem razredu, izključuje iz tekmovanja v prvi kakovostni skupini lige, Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) skuša priti do informacij oz. odgovorov in se sočasno intenzivno pripravlja na možne razplete.

Metod Ropret 'Težko pismo' Šport Ropret: Slovenija se ne bo pustila odgnati

Odbojkarska zveza Slovenije je od FIVB že pred časom zahtevala pojasnilo in predsednika mednarodne zveze, dr. Aryja Graco povabila na pogovore v Slovenijo oz. zahtevala sestanek na sedežu FIVB v Lozani. Kakršnegakoli odgovora ali povabila s strani FIVB do danes, dne 12. 7. 2017, OZS ni prejela, zato je mednarodno zvezo danes še enkrat prosila za pojasnilo.

odbojka Med elito Šport Izjemen uspeh slovenskih odbojkarjev

Odbojkarska zveza Slovenije je vseskozi v stiku tako z Olimpijskim komitejem Slovenije kot tudi z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ki FIVB prav tako pozivata, da pojasni nastalo situacijo. V sodelovanju z dvema priznanima odvetniškima pisarnama so stekle tudi že aktivnosti v povezavi s pripravo pravne argumentacije primera oz. vse potrebne dokumentacije, ki bi jo OZS pristojnim inštitucijam predložila v primeru, da bi se FIVB vendarle odločila potrditi format tekmovanja, ki bi bil v škodo Sloveniji.

Komentarjev 1