Šport
34 ogledov

"Verjamem, da bo Tini uspelo"

Tina Trstenjak Stanko Gruden/STA
"Verjamem, da bodo za polfinale pripravili dobro taktiko in bo Tini uspelo," o možnostih za slovensko odličje v Riu pravi Sašo Jereb.

"Moram reči, da bolj spremljam moške tekme. Brazilke res ne poznam dobro, ampak glede na to, da je Tina najboljša na svetovni lestvici in evropska ter svetovna prvakinja, verjemem, da ji bo uspelo tudi čez to oviro. Prepričan pa v judu ne moreš biti nikoli, tudi 15 sekund pred koncem dvoboja. Verjamem pa, da bo tudi taktika za Brazilko dobro pripravljena," je po našem klicu o naslednjem dvoboju Trstenjakove dejal udeleženec olimpijskih iger v Atenah Sašo Jereb, ki pravi, da se dogodkov izpred 12 let še vedno zelo dobro spominja.

"Prav danes sem o vsem skupaj razmišljal. Pomeril sem se z Irancem, ker pa se Azijci znajo dobro skribvati, zanj nismo imeli prave taktike. Dolgo sem vodil, nato pa sem padel," je dejal Jereb, ki pravi, da je taktika pomebna toliko kot motorika in tehnika.

"Gomboc se je fantastično boril, pri teh letih je naredil nekaj velikega. To v samostojni državi ni uspelo še nobenemu judoistu. Škoda, ker je klonil proti Italijanu, a takšen je judo. Če bi kdo dejal, da bo on postal prvak pred igrami, bi se mu 70 odstotkov judoistov smejalo. Tudi Žgank je lahko dober, njegova kategorija pa je izjemno izenačena," je o nastopih Adriana Gomboca, ta je osvojil 5. mesto, in Mihaela Žganka, ki ga boji v kategoriji do 90 kilogramov še čakajo, dejal Jereb.

Saso Jereb - judoolimpija - main | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Kolajna bi še zlasti veliko pomenila za slovenski judo, če bi jo osvojili v moški konkurenci. Pri dekletih je to nekako že nekaj običajnega, saj so prišle do odličja na zadnjih treh igrah. Za ljudi je to postalo že nekaj samoumevnega, zdi se mi, da se to kar nekako pričakuje. A v judu ni nič samoumevnega," še pravi Jereb.

Judo v ospredje stopi predvsem ob uspehih na olimpijskih igrah. Ga to moti? "Malce me res. A se reči nekoliko popravljajo, nekaj tekem je bilo na televiziji tudi iz drugih tekmovanj. Škoda, ker ne kažejo tudi ostale tekme. Če se prenaša rokometna tekma med Rusijo in Francijo, bi lahko dali tudi kakšen dvoboj v judu. Ob vsakem prenosu bi se ljudje lahko nekaj naučili in bi potem lažje spremljali celotno dogajanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.