Šport
66 ogledov

Veter prestavil slovenske nastope

premor zaradi vetra Rio 2016 EPA
Vremenski pogoji so onemogočili izvedbo nekaterih tekmovanj v predvidenem terminu.

Prireditelji olimpijskih iger v Riu de Janeiru imajo drugi tekmovalni dan kar nekaj težav z vetrom, saj so morali odpovedati veslaška tekmovanja v laguni Rodrigo de Freitas, teniške dvoboje, tudi tistega Polone Hercog in Portoričanke Monice Puig, pa so za zdaj prestavili.

V laguni piha močan veter, ki je že v soboto bičal gladino vode in povzročil visoke valove, ki so zalivali čolne. Nekatere reprezentance so zato vložile proteste, ki pa jih je Mednarodna veslaška zveza zavrnila z obrazložitvijo, da so imeli vsi čolni enake pogoje. Vreme bi se naj v prihodnjih dneh še poslabšalo, ko je na sporedu še več tekem, večji čolni bi se lahko ob tem tudi potopili.

Danes bi morali s tekmovanje začelo ob 8.30 po brazilskem času, po dveh urah prestavljanja, pa so prireditelji sprejeli odločitev in veslače poslali v olimpijsko vas.

Dva slovenska slalomista na čakanju

Tako kot veslačem in tenisačem močan veter nagaja tudi slalomistom na divjih vodah na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Po prvotnem načrtu bi morali kvalifikacije kanuistov in kajakašev začeti ob 17.30 po slovenskem času, a zaradi vetra, ki premika količke oziroma vratca, so organizatorji začetek teh bojev prestavili za eno uro.

V kvalifikacijah kanuistov bo slovenske barve branil Benjamin Savšek, med kajakaši pa bo tekmoval Peter Kauzer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.