Šport
8 ogledov

Vick 23 mesecev v zaporu

Michael Vick se je opravičil družini in podpornikom. Žurnal24 main
Eden od največjih zvezdnikov lanske sezone lige ameriškega nogometa NFL Michael Vick je bil zaradi organiziranja pasjih dvobojev obsojen na 23 mesecev. Kot prvi Afroameričan je bil številka 1 na naboru.

Zdaj že nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa Michael Vick je bil v ponedeljek obsojen na 23 mesecev zaporne kazni. Udeležen je bil v pasje dvoboje, pri čemer so pse, ki niso zadovoljili pričakovanj, kruto pobili. Poleg tega je Vick o svoji vpletenosti sprva lagal, zaradi česar je prejel višjo kazen od preostalih dveh obsojencev. Vick, ki je že pred meseci izrazil javno obžalovanje, je sodniku Henryju E. Hudsonu dejal, da sprejema odgovornost za dejanja, čemur pa sodnik ni verjel. "Vick dvobojev ni zgolj organiziral. Bil je globoko v tem poslu," je v zadnjih besedah na sojenju dejal tožilec Michael Gill ter ga nagovoril: "Vi ste s tem začeli, organizirali, promovirali in omogočili prostor za te krute in nehumane športne dejavnosti!"

 
 

Pripravljen sem se soočiti s posledicami in sprejemam odgovornost za svoja dejanja.

Michael Vick

 
Vick se je na sodišču znova opravičil: "Pripravljen sem se soočiti s posledicami in sprejemam odgovornost za svoja dejanja." Opravičil se je svoji družini in svojim podpornikom, ki so napolnili sodno dvorano v Richmondu. Sodnik Hudson mu je odvrnil: "Opravičiti se morate milijonom mladeničev, ki se zgledujejo po vas!" "Ja, gospod," je bil kratek Vickov odgovor. Lastnik Vickovega zadnjega kluba Atlante Falcons Arthur Blank mu je svetoval, naj se globoko zamisli in osredotoči na spremembo v svojem življenju. Pogodbo z njim je Blank prekinili že ob razkritju škandala, pri čemer je nogometaš utrpel za 142 milijonov ameriških dolarjev izgube.

Vick v dresu Atlante Falcons © AFP

 
27-letni Michael Dwayne Vick je bil v lanski sezoni lige NFL kot član Atlante Falcons eden od najboljših podajalcev v ligi in eden izmed redkih temnopoltih mož na najprestižnejši igralski poziciji v ameriškem nogometu. Leta 2001 je bil prvi afroameriški quarterback, ki je bil izbran kot prvi na naboru. Že v drugi sezoni nastopanja je vrgel 16 touchdownov, pa čeprav še ni bil stalni član prve postave. Decembra 2003 je presenetil s 141 pretečenimi jardi, kar je bil tretji najboljši tovrstni dosežek kateregakoli podajalca v zgodovini. V sezoni 2004 je vrgel 14 touchdownov, enega več v sezoni za tem. Decembra 2004 podpisal rekordno pogodbo v vrednosti 130 milijonov ameriških dolarjev za deset sezon. V lanski sezoni je postal eden izmed največjih zvezdnikov v ligi, vrgel je 20 touchdownov oziroma za 2474 jardov ter kot prvi podajalec v zgodovini pretekel prek 1000 jardov. Na 74 tekmah v ligi NFL je vrgel za 11.505 jardov. Trikrat je nastopil na tekmi zvezdnikov Pro Bowl. Ali se bo po odsedeni kazni lahko vrnil na igrišča, je za zdaj še pod vprašajem, saj ga je vodstvo NFL pred meseci suspendiralo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.