Šport
15 ogledov

Vidmar: "Naprej še z večjo motivacijo!"

Boštjan Nachbar (desno) proti ZDA napoveduje brezkompromisen pristop. (Foto: Reu Žurnal24 main
Slovenski reprezentanti po prvi zmagi na SP niso skrivali zadovoljstva. S srca jim je padel velik kamen, saj so prve tekme na velikih tekmovanjih zelo pomembne.
Dobro smo odprli prvenstvo. Zdaj gremo v naslednje tekme še z večjo motivacijo.
Gašper Vidmar

Zelo dobro tekmo je proti Tuniziji odigral Gašper Vidmar. V 17 minutah je dosegel 15 točk, iz igre od sedmih poizkusov zgrešil le enkrat, imel pa je še sedem skokov ter po eno podajo in "banano".

"To je zelo pomembna zmaga. Dobro smo odprli prvenstvo. Zdaj gremo v naslednje tekme še z večjo motivacijo. Pokazali smo, da lahko dobro igramo tako v obrambi kot v napadu. Še vedno so se pojavljale manjše napake, ki jih moramo v naslednjih tekmah odpraviti," je takoj po tekmi povedal Vidmar. V oči bode tunizijski skok v napadu, kar 16 žog so pobrali prvi tekmeci pod slovenskim obročem.  

"Paziti moramo pri skoku v obrambi. Še posebej zdaj, ko igramo proti Američanom, ki so fizično zelo močni," je o tem povedal "Gape", ki je zadovoljen s svojo igro: "Vse sem dal od sebe, tako kot na vsaki tekmi. Čim bolj sem poizkušal pomagati ekipi." V nedeljo so na vrsti Američani, predaje ne bo. "Proti Američanom nas čaka zelo težka tekma. Menim, da so glavni favoriti za zlato kolajno. Ne bomo se predali, ampak bomo dali vse od sebe," zaključi  Vidmar.

Največ rezerv imamo v obrambi. Tunizijci so res dosegli 56 točk, a vemo, da ne gre za neko vrhunsko ekipo.
Primož Brezec

Brezec: Največ rezerv je v obrambi
Njegov kolega v centrski liniji, Primož Brezec, je tekmo začel v prvi peterki. Dosegel je devet točk ob stoodstotnem metu iz igre 4:4.  Po tekmi je visoki Sežančan povedal:

"V prvem polčasu smo tekmecu pustili preveč prodorov v sredino. Vedeli smo, od kje nam preti največja nevarnost. V drugem polčasu so zadeve dobro funkcionirale, upam pa, da bo jutri še bolje. Največ rezerv imamo v obrambi. Tunizijci so res dosegli 56 točk, a vemo, da ne gre za neko vrhunsko ekipo." O slabem skoku v obrambi je dodal: "To je posledica te njihove igre. Vsi prodirajo. Moramo si bolj pomagati. Tudi pri metu za tri točke – tu se žoga povsem drugače odbije. Zapirati moramo vsi, od branilcev do centrov." Pravega počitka ne bo, ritem na svetovnem prvenstvu je strahovit.

"Zdaj nas čakajo Američani. V tekmo moramo iti zbrano in maksimalno borbeno, ne glede na to, kdo stoji na drugi strani. Verjamem, da bomo nudili dostojen odpor. V tekmo zagotovo ne gremo z belo zastavo. Naj zmaga boljši," napoveduje najvišji član slovenske izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.