Šport
17 ogledov

Vladimir: Vsi se me izogibajo

Vladimir Kličko Reuters
V zadnjih letih je boks v težki kategoriji bolj kot ne nezanimiv. Razlog sta seveda "nepremagljiva" brata Kličko, ki že nekaj let nimata prave konkurence. Tudi gostobesedni David Haye je proti Vladimirju potegnil krajši konec. Kot pa pravi Vladimir, se ga tekmeci izogibajo.

Časi Mika Tysona, Lennoxa Lewisa in drugih, ko je bila težka kategorija prava paša za oči, so že nekaj časa preteklost. Boksu sta ostala le brata Kličko, ki poraza ne poznata že vse od leta 2004. Ukrajinca sta dobesedno zavladala težki kategoriji, a resnici na ljubo trenutno niti nimata prehude konkurence. Vitalija tako februarja čaka borba proti Britancu Derecku Chisori, Vladimirja pa mesec dni kasneje proti Francozu Jeanu-Marcu Mormecku. Slednji obračun bi moral biti na sporedu minulo soboto, a je bil prestavljen zaradi težav svetovnega prvaka po verzijah IBF, WBO in IBO z ledvičnimi kamni.

Mnogi se sicer sprašujejo, čemu si je Vladimir izbral 39-letnega boksarja. V očeh mnogih je Mormeck povsem nelogičen izbor, a mlajši od bratov Kličko je povedal, da prav velike izbire niti ni imel. "Pred Mormeckom smo ponudbo poslali trem boksarjem. Tyson Fury, Robert Helenius in Aleksander Povetkin so vsi odgovorili, da niso pripravljeni. Na koncu smo se dogovorili z Mormeckom, ki je dober izbor in borec iz top 10," je povedal Vladimir.

Očitno si brata Kličko upa izzivati le David Haye, ki pa se je proti Vladimirju že opekel. Če bodo vsi vpleteni držali svoje obljube, pa bi se prihodnje leto lahko tudi proti Vitaliju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.