Šport
22 ogledov

"Vsak se mora pogledati v ogledalo"

Slovenija - Norveška EPA
Slovenski hokejisti so klonili proti Norveški z 1:5.

"Na kratko, boljša ekipa je zmagala. Bili so bolj lačni zmage, boljši predvsem v prvi tretjini, v zadnji pa so igrali dovolj pametno, da nam niso dovolili možnosti. Spet je bil slab start, kljub pripravi na to. Težko je premagati katerokoli ekipo, če ne igramo popolni v smislu, da dajo vsi vse od sebe. Danes polovica ekipe ni bila pripravljena na to, kar se je dogajalo, tudi fantje bodo morali prevzeti odgovornost. Jaz sem prvi, ki jo prevzemam za vse, kar se dogaja z reprezentanco, a tudi fantje bodo morali kaj spremeniti do naslednje tekme," je po dvoboju z Norvežani dejal selektor slovenske reprezentance Nik Zupančič.

Njegova ekipa je po prvi tretjini že zaostajala z 0:3, nadaljevanje je bilo nekoliko boljše, prave priložnosti za preobrat pa risi niso imeli. "Verjamem, da smo dovolj dobri, da lahko igramo z Norvežani, a tega nismo pokazali. Osredotočiti se moramo nase, da odigramo tako, kot znamo. Če pa bomo hoteli samo igrati lep hokej ... Z Norvežani smo skušali igrati tako, pa so nam takoj dali tri gole. Moramo se osredotočiti na svojo igro, vsak se mora pogledati v ogledalo in se vprašati, ali je res dal vse od sebe za to ekipo," je bil razočaran tudi kapetan risov Jan Muršak.

Slovenija - Norveška | Avtor: EPA EPA

"Mislim, da smo imeli slab začetek v naši obrambni tretjini, ko smo pozabili na igralce pred golom, tako so na lahek način prišli do zadetkov. Tu bo treba marsikaj popraviti. Nihče na tem SP ne gre na lepo, mogoče odloča dnevna forma, bomo pa morali dati večji poudarek igri zadaj. Pogledali bomo, kaj smo delali narobe, drugače pa bomo tole čim prej pozabili," pa je dejal Aleš Mušič.

Igranje na svojem delu ledene ploskve je pokritiziral tudi branilec Mitja Robar: "Tepla nas je obrambna tretjina. Eno je, ko nasprotnik naredi izjemno akcijo in daš lahko samo čelado dol. Drugo pa je, ko delamo napake in dobivamo zelo poceni gole. To je popolna nezbranost in zelo poceni zadetki se nam na tej ravni ne bi smeli dogajati, tekmeci to hladnokrvno izkoriščajo."

Norvežani so bili na papirju prva priložnost, da si Slovenci zagotovijo mirnejše nadaljevanje prvenstva. Zdaj bodo priložnosti verjetno še najbolj iskali na tekmah proti gostiteljem Francozom in Belorusom, ki so še brez osvojene točke.

Slovenija - Norveška | Avtor: EPA EPA

Norvežani so po zmagi proti Franciji zdaj ugnali še Slovenijo in so tako že uresničili svoj osnovni cilj - obstanek med elito. "V prvi tretjini smo igrali dobro in nadzorovali tekmo. Slovenija je sicer dobra ekipa in zadovoljen sem, da smo danes igrali odlično predvsem pri branjenju z igralcem manj. Izkoristili pa smo tudi svoje priložnosti, zato je to lepa zmaga za norveško ekipo," je bil zadovoljen selektor Petter Thoresen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.