Šport
33 ogledov

Za klub že mrtev, a je preživel udarec strele

Joao Contreras Sport Aguila strela Reševalni pas/Twitter
Polfinalna tekma perujskega pokala je bila prekinjena po pol ure igre zaradi slabega vremena, po pavzi pa so se nogometaši vrnili na zelenico, a je nadaljevanje srečanja preprečil udarec strele.

Na povratni tekmi polfinala perujskega pokala sta se merili ekipi Sport Águila in Union Fuerza Minera. Prva tekma je sicer pripadla Unionu (6:3). Po pol ure igre je bil izid izenačen (1:1), takrat pa je glavni sodnik srečanje prekinil zaradi zelo slabih vremenskih razmer, ki so onemogočale normalno igro. 

Nogometaši so se po krajši pavzi vrnili na zelenico in začeli z ogrevanjem, ko je v domačega igralca, 21-letnega Joaa Contrerasa, udarila strela. Contreras je negibno obležal na travi. Udarec strele sta občutila tudi stranski sodnik Abraham Loayza in gostujoči nogometaš Julio Rios, a sta jo oba odnesla brez hujših posledic, oba sta bila namreč hitro odpuščena iz zdravniške oskrbe. Contreras je medtem še vedno v bolnišnici, kjer je njegovo stanje kritično, a stabilno.

Klub ga je že odpisal

K še večji zmedi je po dogodku prispeval njegov klub, ki je na Twitterju sprva objavil, da je Contreras umrl. Kasneje so se za ta spodrsljaj opravičili, iz bolnišnice pa so sporočili, da ima nesrečni nogometaš po obeh nogah opekline tretje stopnje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.