Šport
48 ogledov

Za uvod poraz z Bolgarkami

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca OZS/Facebook
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je s porazom začela sklepni del kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Japonskem. V Rotterdamu so Slovenke izgubile proti Bolgariji.

Odbojkarice Slovenije imajo po današnjem porazu z Bolgarkami (1:3) vse manj možnosti za preboj na SP, ki ga prihodnje leto gosti Japonska. S turnirja v Rotterdamu v Deželo vzhajajočega sonca namreč potujeta le prvouvrščeni ekipi. A kljub porazu se je mlada slovenska izbrana vrsta danes predstavila v lepi luči.

Slovenke so tekmo proti favoriziranim Bolgarkam začele zbrano, z asom Tine Grudine povedle z 1:0 ter prek napadov Saše Planinšec in Anite Sobočan narekovale tempo do rezultata 5:5. Bolgarke so za dve točki prvič povedle pri 8:6, nekaj napak v slovenski izbrani vrsti pa je zadostovalo za vodstvo s 16:11, kar je že kazalo na dejstvo, da bodo Bolgarke osvojile niz.

Drugi niz je bil izenačen do izida 12:12. Po dveh neizkoriščenih napadih in vodstvu Bolgarije s 15:12 je slovenski selektor dekleta poklical na klop, a s tem ni zaustavil naleta nasprotnic (17:12). Po uspešnem napadu Ize Mlakar in asu Lane Ščuke so se Slovenke sicer še približale na 14:17, nato pa so bili usodni začetni udarci Simeonove in bloki Ruseve, ki sta Bolgariji zagotovili odločilno vodstvo z 22:16.

Uvod tretjega niza je po vodstvu s 3:0 napovedoval gladko zmago Bolgarije, s so se Slovenke na začetni udarec Eve Mori ter obrambah Maje Pahor in protinapadih Mlakarjeve prebile v ospredje. Bolgarski strateg Ivan Dimitrov pa se je hitro odločil za prekinitev. Na servis Ščuke in ob napakah tekmic je sledila nova serija točk za prednost Slovenije z 8:4. Borbene Slovenke so odlično igrale tudi v obrambi, ko pa se je odprlo še navezi Mori-Grudina, je prednost prvič narasla na pet točk - 11:6. Tekmice so se v nadaljevanju približale na 17:14, po dobrih servisih Dimitrove pa že na 17:16. Za novo prednost sta poskrbeli Planinščeva in Mlakarjeva. Ključne točke za zmago s 25:20 pa so prispevale Morijeva z varanjem, Sobočanova z asom in Grudina z napadom.

V četrtem nizu so Slovenke potrdile, da lahko na turnirju uženejo prav vsakega od tekmecev in vodile z 11:10 ter kasneje s 15:14, pri 17:17 pa je bil izid še vedno izenačen. V končnici pa so bile Bolgarke bolj zbrane, si pri 24:20 priigrale štiri zaključne žoge in tretjo izkoristile.

Dva niza igrale v krču

"Žal nam je, da tekme nismo začeli boljše. Dekleta so prva dva niza igrala v krču, imel sem občutek, da preveč spoštujejo nasprotnice. V nadaljevanju smo se vrnili v igro, začeli igrati precej bolje in predvsem bolj agresivno. Sicer je Dimitrov menjal, a so v njegovi vrsti tako enakovredne igralke, da to ničesar ne spremeni. Žal mi je, da smo spet nekoliko slabše odigrali končnico četrtega niza. Na naslednjih tekmah moramo že na začetku prikazati igro, kakršno smo igrali na koncu. S slabšo igro namreč ne moremo biti konkurenčni takim ekipam. Tako, da bo to na naslednjih tekmah najpomembnejše," je po porazu ocenil slovenski selektor Alessandro Chiappini.

V sredo ob 14.30 bo naslednji nasprotnik Slovenije v dvorani Topsport Centrum Grčija.

Kvalifikacije za SP (sklepni del), 1. kolo:

Slovenija - Bolgarija 1:3 (-18, -19, 20, -22)
Belgija - Češka 3:2 (22, -23, 20, -13, 11)
Nizozemska - Grčija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.