Šport
16 ogledov

Začenja se bitka za prvo mesto

novak đoković li na EPA
Srbski teniški igralec Novak Đoković je pripravljen na začetek turnirja v Pekingu, kjer bo na kocki prvo mesto na lestvici ATP.

S turnirjem serije ATP 500 v Pekingu, ki predstavlja del azijske turneje, se začenja bitka za prvo mesto na lestvici ATP. V političnem in kulturnem središču Kitajske bosta nastopila prvi igralec sveta Novak Đoković in številka dve Rafael Nadal.

Razlika med obema tenisačem na lestvici ATP znaša le 260 točk, kar pomeni, da bi Nadal z uvrstitvijo v finale prvič po juniju 2011 spet stopil na svetovni teniški vrh.

Nole: Boril se bom

Đoković je trikratni zmagovalec turnirja v Pekingu (2009, 2010, 2012), zato tudi letos velja za favorita, a Nadal je Srba premagal v zadnjih dveh obračunih na trdi podlagi. ''Dokler obstaja možnost, se bom boril za prvo mesto,'' je odločno napovedal Nole.

''Brez dvoma ima Rafa najboljše rezultate v letošnji sezoni. Letos je bil najboljši tenisač na svetu. Sam sem imel vzpone in padce, a sezone še ni konec. Osredotočen sem na Peking, kjer sem tradicionalno igral dobro in želim si še enega uspešnega tedna,'' je povedal zmagovalec šestih turnirjev za grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.