Šport
104 ogledov

Zadnji test neuspešen

Srbija Slovenija odbojka OZS/Facebook
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila zadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom na Poljskem, na katerem bo branila srebrno odličje. V Beogradu so bili s 3:0 boljši gostitelji Srbi.

Odbojkarji Srbije so tako kot že včeraj srečanje odprli s prepričljivo igro, na drugi strani mreže pa so Slovenci tudi tokrat precej grešili, predvsem pri začetnih udarcih, privoščili pa so si tudi nekaj napak v napadu. Gostitelji so z razliko štirih in tudi petih točk vodili praktično cel niz, na koncu pa se je slovenskim fantom uspelo približati na 19:21. Tudi s pomočjo sreče so niz s 25:22 dobili Srbi.

V drugem nizu so tako Srbi kot Slovenci prikazali zelo dobro igro v napadalnih akcijah, po nekaj uspešnih točkah naveze Gregor Ropret - Mitja Gasparini pa je selektor Slobodan Kovač primorskega korektorja zamenjal s Tončkom Šternom. Moštvi sta bili izenačeni vse do rezultata 12:12, nato pa so naši odbojkarji z blokom zaustavili srbske napadalce in najprej ušli na 16:14, na račun dobrih servisov in prodornih napadov Tineta Urnauta pa prednost še povečali. V končnico, v kateri je namesto Alena Šketa priložnost dobil Žiga Štern, so Slovenci vstopili z razliko štirih točk in imeli pri 24:20 že štiri zaključne žoge. Niz neugodnih začetnih udarcev Nikole Jovovića je v osredje popeljal Srbe, ki so po asu Uroša Kovačevića zmagali s 27:25.

Kovač, ki je pred odhodom sicer napovedal, da na tekmah v Beogradu najverjetneje ne bo preveč eksperimentiral, je tudi tretji niz začel s spremenjeno postavo in na igrišče poslal Dejana Vinčića, Jana Kozamernika, Alena Pajenka, Šketa, Urnauta in Tončka Šterna. Slovenci so si na začetku niza spet privoščili preveč napak in nasprotnikom omogočili vodstvo s 16:12. Po odmoru na zahtevo slovenskega stratega je Štern z odličnimi servisi poskrbel za izenačenje na 18. točki. Namesto Šketa je vstopil Jan Klobučar, v slovenski vrsti pa so se, kot že v drugem nizu, pojavile težave pri sprejemu začetnih udarcev. Srbi so znova ušli za tri točke in slavili s 25:23.

Srbija Slovenija odbojka Priprave Šport Srbi slavili po dveh urah in pol

Po dogovoru selektorjev sta ekipi odigrali še četrti niz, v katerem sta v slovenski vrsti, ob Vinčiću, Kozamerniku, Šketu in bratih Štern igrala še Sašo Štalekar in Urban Toman. Srbi so povedli s 4:1, nato pa je Slovencem uspela izjemna serija točk. Z odlično igro v bloku, obrambi in protinapadih, v katerih se je izkazal Tonček Štern, so namreč povedli kar s 15:8. Domačini so se sicer približali na štiri točke zaostanka, a so se zmage s 25:18 veselili Slovenci.

Odbojkarji bodo v Srbiji ostali do ponedeljka, v torek pa bodo odpotovali v Krakov, kjer jih v četrtek čaka prvi obračun evropskega prvenstva. Njihov tekmec bodo Španci.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Srbija 3:0 (22, 25, 23)
Jovović 13; T. Štern, Šket 14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.