Šport
71 ogledov

Žagar prvič letos v polfinalu

Matej Žagar (plava čelada) Epa
Najboljša uvrstitev Slovenca v sezoni.

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na dirki svetovnega prvenstva v poljskem Gorzowu osvojil osmo mesto. Zmagal je Poljak Bartosz Zmarzlik. V letošnji skrajšani in spremenjeni sezoni je bila današnja postaja šele tretja, četrto dirko bodo najboljši speedwayisti na svetu vozili v soboto spet v Gorzowu.

Večkratni slovenski prvak s prvima dirkama konec avgusta v Vroclavu ni bil zadovoljen, končal je na devetem in 13. mestu. Danes je opravil precej bolje in se prvič v sezoni uvrstil v polfinale, potem ko je v prvih petih vožnjah štirikrat končal na drugem mestu in enkrat na četrtem. 

Kot osmi se je uvrstil v odločilne boje, a ni imel možnosti izbire startnih mest, tako da je v drugem polfinalu dobil rumeno izhodišče. Začel je sicer zelo dobro in se prebil na drugo mesto, potem pa je skorajda trčil z Dancem Leonom Madsnom in zdrsnil na četrto, s katerega nato ni več prišel v boj za prvi dve, ki vodita v finale. Tja sta se uvrstila Šved Fredrik Lindgren in Madsen, Žagarja je prehitel tudi Slovak Martin Vaculik.

V drugem polfinalu je navijače, ki so se v omejenem številu tudi tokrat lahko zbrali na stadionu, navdušil Zmarzlik, poleg njega pa se je v odločilno vožnjo uvrstil še Avstralec Jason Doyle.

Prav Zmarzlik in Doyle sta nato v velikem finalu uprizorila odlično bitko, čeprav je po treh krogih kazalo, da bo Poljak gladko zmagal. A se Avstralec ni dal, v zadnjem krogu se je tekmecu povsem približal in na koncu le za las ostal brez zmage. Tretje mesto si je privozil Lindgren, Madsen pa je ostal brez stopničk.

V seštevku SP je vodstvo obdržal Poljak Maciej Janowski, danes sedmi, ki ima 48 točk, le eno pa zdaj za njim zaostaja Zmarzlik. Tretji je Lindgren s 46. Žagar je z današnjimi devetimi točkami zdaj pri 21 in na desetem mestu.

Letos je na koledarju samo osem dirk SP, ki se bodo zvrstile do 3. oktobra, ko bo v Torunu znan svetovni prvak.

Žagar ima sicer ne glede na razplet letošnje sezone že zagotovljen tudi nastop v naslednji, saj je nedavno dobil kvalifikacije za SP 2021 in si že privozil vstopnico za elitno tekmovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.