Šport
41 ogledov

"Zahović je opravil izjemno delo"

Olimpija, Chelsea Saša Despot
Trener Chelseaja Jose Mourinho je prepričan, da rezultat prvega dvoboja z Mariborom pred povratno tekmo ne pomeni prav nič.

Jose Mourinho kljub prepričljivi zmagi pred dvema tednoma, ko je Chelsea premagal Maribor s 6:0, pričakuje težko povratno tekmo: "To je lažen rezultat. Enako se je zgodilo na dvoboju z Evertonom, ko je ena priložnost pomenila en zadetek. Ponavadi za dosego gola potrebujemo več priložnosti in to se nam je že večkrat tudi maščevalo. Proti Mariboru se je prav vse odvilo v našo korist. Prva priložnost je prinesla zadetek, druga drugi in tako naprej."  

"Vem, da gre za dobro moštvo, ogledal sem si tekmi s Schalkejem in Sportingom, pregledal pa sem tudi nekaj njihovih dvobojev v slovenski ligi. So dobro organizirani, imajo dobre nogometaše, ki se trudijo igrati napadalno," je vijoličastim še polaskal portugalski strateg.

Ta je še razkril, kaj je dejal športnemu direktorju Maribora Zlatko Zahoviću po prvem dvoboju na Stamford Bridgu: "Ko je bil razočaran s porazom s 6:0 sem mu dejal, da so lahko vsi v klubu zelo ponosni. Klub je popeljal do ravni, kjer se meri z ekipami kot so Chelsea, Schalke in Sporting. Opravil je izjemno delo." 

Modri še brez poraza v tej sezoni

Njegova ekipa namerava pokazati dobro predstavo tudi zaradi navijačev Maribora: "Všeč mi je, ko veliki klubi in zvezdniki igrajo v mestih, kjer ponavadi ne nastopajo. Slovenski klubi se ponavadi ne uvrščajo v Ligo prvakov, naša dolžnost je, da igramo dobro tudi za te gledalce in da pokažemo, kako kakovostni smo v resnici."

Chelsea je sicer odlično odprl sezono, zaenkrat je še nepremagan v najmočnejši angleški ligi, v Ligi prvakov in angleškem ligaškem pokalu. "Vedno skušamo biti boljši in boljši, vselej se da še napredovati," pravi Portugalec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.