Šport
5069 ogledov

Zakonca Đoković sporočila rezultat drugega testiranja

jelena đoković Profimedia
Najboljši tenisač na svetu in njegova žena sta se okužila med jadransko teniško turnejo.

Novak Đoković in njegova žena Jelena sta bila negativna na novem testiranju CPR, ki sta ga opravila v Beogradu, je sporočila tenisačeva ekipa.

Prvi igralec sveta in njegova boljša polovica sta 23. junija javnosti sporočila, da sta bila pozitivna na koronavirus. Okužbo so jima potrdili v Beogradu, potem ko je Đoković zavrnil testiranje v Zadru, kjer je bila na sporedu druga izvedba dobrodelnega teniškega turnirja Adria Tour. 

Turnir so odpovedali tik pred finalom, ko se je izkazalo, da je pozitiven eden izmed udeležencev, Bolgar Grigor Dimitrov. Kmalu zatem so prisotnosti virusa potrdili še pri Viktorju Troickemu, Borni Ćoriću, Goranu Ivaniševiću ter nekaterih drugih članih spremljeavnih ekip in obiskovalcih.

novak jelena đoković | Avtor: Instagram Instagram
Tako Đoković kot njegova soproga po poročanju ekipe nista imela nobenih simptomov virusa sars-cov-2, nov test pa sta opravila v dogovoru z zdravniki.

Đokovića sta bila minulih deset dni po vrnitvi iz Zadra, kjer se je jadranska turneja neslavno predčasno končala z izbruhom okužb med igralci in osebjem, v samoosamitvi, ob tem sta sledila vsem protokolom v zvezi s covidom-19.

Njuna otroka, Stefan in Tara sta bila negativna že na prvem testiranju.

Usoda turnirja Adria Tour je za zdaj nejasna.

Komentarjev 1
  • valter4 15:56 03.julij 2020.

    Seveda je negativen, ker testerji sploh niso namenjeni temu za kar vi testirate, od 10 testov so mogoce 4 pozitivni ostali negativni, tko da vemo kolk je ura, lahko tudi sami probate pa se boste prepricali tudi sami, vse je ...prikaži več pranje mozganov in v ozadju so drugi cilji tko da nismo vsi neumni kot vi mediji in ostali ki so nasedli na ta kao virus

Sorodne novice