Šport
96 ogledov

Huda kazen za Jegliča, kritičen tudi Ivo Jan

žiga jeglič Reševalni pas/Twitter
Slovenska hokejska reprezentanca je pred tekmo s Kanado izvedela slabo novico, da na dveh tekmah ne bo mogla računati na Žiga Jegliča.

Selektor Nik Zupančič je za tekmi s Kanado, ki so jo risi izgubili z 2:7, in Norveško ostal brez Žiga Jegliča.

Tako je odločila disciplinska komisija Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki slovenskemu reprezentantu očita namerno, nevarno in neodgovorno potezo na tekmi s Švico.

Jeglič naj bi v drugi tretjini uvodne tekme prvenstva s Švico  namerno v predel glave in vratu brcnil Thomasa Raufenachta. Čeprav slovenski hokejist vztraja, da brca ni bila namerna, je pričakoval eno tekmo prepovedi. Dobil je dve.

"Ko sem v drugi tretjini skočil čez bando, sem ponesreči zadel njihovega igralca v glavo. Na posnetku izgleda, kot da je bilo to namerno, vendar sem se želel le izogniti bandi. Kazen je bila stroga. Vsi smo bili presenečeni. Pričakoval sem eno tekmo, dobil sem dve. Težko karkoli naredim," je za Šport TV povedal Jeglič.

"Upravičeno ali ne, vem, da morajo nekaj narediti. Na posnetku res izgleda namerno, vendar mi verjemite, da tega nisem želel narediti. Pričakoval sem eno tekmo in da bom proti Norvežanom nared, vendar bo treba še eno počakati," je dodal 29-letni hokejist.

Njegovo potezo je v studijskem intervjuju pred tekmo obsodil tudi Ivo Jan. "Na takšnem nivoju si tega ne smeš privoščiti," je dejal nekdanji reprezentant.

 
Komentarjev 3
  • jermanziga 10:13 18.maj 2017.

    Gospod Jaki, potem se zagotovo tudi spomnite, da se ime Žiga lahko sklanja po ženski ali moški sklanjatvi. Pa lep pozdrav.

  • GWRmov 11:40 08.maj 2017.

    LOL, unadva se ravsata in polkaznujejo x člana ekipe, ker je po nesreči se ga malo dotaknil. Kok so eni občutljivi, sam da bi nas zabil...