Šport > Zimske olimpijske igre 2018
834 ogledov

Kot otrok o tem ni upal niti sanjati

Gus Kenworthy Reševalni pas/Twitter
Televizijske kamere so v Pyeongchangu ujele zgodovinski poljub.

Gre za poljub, ki ga je gejevski smučar prostega sloga Gus Kenworthy v izteku proge namenil svojemu partnerju.

Kenworthy, ki je bil v nedeljo v snežnem parku 12., je ocenil, da je šlo za trenutek, ki ga kot otrok ni niti sanjal, a skozi leta so se stvari spremenile.

Gejevski poljub so označili za zgodovinski mejnik v zgodovini iger, posnetek pa je množično zaokrožil tudi po družbenih omrežjih.

Gus Kenworthy | Avtor: Epa Epa
Kenworthy je na Twitterju ob fotografiji poljuba zapisal, da se ni zavedal, da so kamere ujele trenutek, a da je zelo vesel, da so ga. Pripisal je, da kot otrok ni nikoli sanjal, da bi lahko videl gejevski poljub na televiziji z olimpijskih iger, otroci, ki pa zdaj gledajo olimpijske igre preko televizije, pa lahko sanjajo. "Ljubezen je ljubezen," je dodal.

Kmalu po posnetem poljubu je po poročanju tiskovne agencije AFP tudi ocenil, da so se časi v samo nekaj letih spremenili. Po njegovem mnenju se lahko homofobija in predsodki razbijejo le s tovrstnimi dejanji.

Dodal je še, da si je že na prejšnjih olimpijskih igrah zelo želel poljubiti partnerja v izteku, a ga je bilo tega preveč strah.

Kenworthy ni edini razkriti gejevski športnik na letošnjih olimpijskih igrah. Kanadski umetnostni drsalec Eric Radford je v Južni Koreji postal prvi razkriti gej, ki je na zimskih olimpijskih igrah zmagal na ekipni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice