Šport > Zimski športi
907 ogledov

"Bilo je prenevarno!"

Timi Zajc Kulm Epa Timi Zajc.
Tudi druga tekma v poletih na Kulmu se je končala s slovenskimi stopničkami.

Na drugi tekmi v Bad Mitterndorfu, na kateri je žirija tri skakalce pred koncem odpovedala finale, je zmagal Avstrijec Stefan Kraft pred Japoncem Ryoyujem Kobayashijem.

Sobotni uspeh je s tretjim mestom ponovil Timi Zajc, za njim je odličen konec tedna v Avstriji. Zanj so to pete stopničke v karieri, skupno pa tretje to zimo.

"Spet stopničke, ta vikend je bil zame res vrhunski. Ni mi preveč žal, da so odpovedali finalno serijo, razmere so bile prenevarne. Z vsakim skokom na Kulmu sem bil med najboljšimi, dokazal sem, da sem bil tu zelo močan," je dejal z drugim in tretjim mestom slovenski junak vikenda na avstrijskem Štajerskem.

Timi Zajc Kulm | Avtor: Epa Epa

Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Domen Prevc. "Zadovoljen sem s svojimi skoki, posledično tudi z rezultatom. Žal razmere v finalni seriji, ko sem naredil najboljši skok, niso dopuščale, da bi žirija tekmo lahko izpeljala do konca in tako sem ostal na petem mestu."

Anže Semenič (218,3 točke) je zasedel 12. mesto, Žiga Jelar (215,1) je bil 14., Peter Prevc (201,7) 20. in Jurij Tepeš (201,3) 21. V slovenski vrsti je brez finala ostal le Anže Lanišek (183,5), v kvalifikacijah sicer tretji, ki je končal na 31. mestu.

"Danes nas zelo veseli ekipni uspeh naših fantov, stopničke Timija. Ekipno so bili fantje odlični. Danes so še stopnjevali dosežke s sobotne tekme in izkazali smo se kot res dobra letalna ekipa," je bil po uspešni soboti in še uspešnejši nedelji zadovoljen selektor izbrane vrste Gorazd Bertoncelj.

Ryoyu Kobayashi Stefan Kraft Timi Zajc Kulm Odlični nastopi Šport Nov dan, nove stopničke za Timija

V svetovnem pokalu je Kraft s 1273 točkami še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem Nemcem Karlom Geigerjem na 138 točk. "Ta zmaga mi veliko pomeni. Leteti doma na Kulmu je nekaj zelo posebnega. Gre zagotovo za eno mojih najlepših zmag, a brez dvoma z nekaj grenkega priokusa. Še lepše je, če se lahko še drugič spustiš po letalnici, spodaj pa te pozdravijo ekipni kolegi in navijači, takšna zmaga je še stopničko boljša," je po tekmi dejal Kraft.

Komentarjev 3
  • nothoco 05:32 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ticedi 02:43 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tinfedisc 23:32 16.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice