Šport > Zimski športi
1669 ogledov

Dobitnik kolajne s SP 13-letnici poslal fotografiji svojega 'premoženja'

Morgan Cipres Profimedia
Francoski umetnostni drsalec 13-letnici poslal nespodobni fotografiji.

Policija ameriške zvezne države Florida je znova odprla preiskavo obtožb, da je francoski umetnostni drsalec Morgan Cipres leta 2017 spolno zlorabil 13-letno dekle, tako da ji je po Instagramu poslal fotografiji svojega penisa, poroča USA Today v torek.

Tiskovna predstavnica šerifovega okrožja Pasco je za USA Today povedala da se je začela preiskava, potem ko je policija prejela nove informacije o primeru. "Lahko potrdim, da je bil primer ponovno odprt zaradi novih ali dodatnih informacij," je navedla tiskovna predstavnica Amanda Hunter, ki je dodala, da gre za "aktivno preiskavo". Odvetnica domnevne žrtev Cipresa je povedala, da najstnica "v celoti sodeluje pri preiskavi."

Obtožbe se nanašajo na dogodke 3. decembra 2017, ko naj bi Cipress po Instagramu dekletu, ki je sicer drsalo v isti dvorani kot Cipres, Wesley Chapel na Floridi, poslal dve fotografiji svojega penisa. Na podlagi informacij, ki so jih pridobili pri USA Today, je šlo za uradni Cipresov profil na Instagramu.

Cipres je v paru z Vanesso James nastopil za Francijo na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 in 2018, leta 2018 pa sta na svetovnem prvenstvu osvojila bron v konkurenci športnih parov.

Morgan Cipres | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri časniku prav tako pišejo, da sta trenerja in nekdanja olimpijca John Zimmerman in Silvia Fontana takrat dekličino družino opozorila, naj ne prijavita tega oblastem.

Sodeč po pisanju časnika USA Today je bila v afero vpletena še ena odrasla oseba, in sicer trener Vinny Dispenza. Tega obtožujejo, da naj bi nagovarjal omenjeno dekle in še eno mladoletnico, naj pošljeta sporočilo Cipresu in prosita za fotografije, za to pa naj bi dobili pico.

USA Today trdi, da sta Zimmerman in Fontana od deklice in družine zahtevala, naj ne vpletata policije, da ne bi motili priprav Cipresa na olimpijske igre 2018. Omenjeno dekle pa je povedalo, da ji je Dispenza zagrozil, da ne bo nikoli več drsalo, če bo zadevo prijavilo oblastem.

Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, sta Cipres in Jamesova drsalna partnerja od leta 2010 in nameravata tekmovati na zimskih olimpijskih igrah leta 2022, ki bodo potekale v Pekingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice