Šport > Zimski športi
354 ogledov

Dobre novice iz moškega tabora, Štuhčeva na sosednjem bregu

Boštjan Kline EPA Boštjan Kline
Ekipa hitrih disciplin, ki v Čilu trenira pod vodstvom Petra Pena, ima za seboj že skoraj dva tedna uspešnih priprav.

Vse od 26. avgusta naprej se z južnoameriškim snegom spoznava osmerica fantov. Med tistimi, ki je zelo zadovoljen z zimski razmerami v La Parvi, je tudi najboljši slovenski smučar v moški konkurenci Boštjan Kline.

Formo na novo tekmovalno sezono, ki se bo začela konec oktobra s tradicionalnim ledeniškim veleslalomskim uvodom v Söldnu, njen vrhunec pa bodo februarske olimpijske igre v Južni Koreji, pilijo ob Klinetu še Klemen Kosi, Martin Čater, Miha Hrobat, Tilen Debelak, Žan Kralj, Nejc Naraločnik in Dušan Senčar. Slovenski smučarji v tem času nastopajo tudi na tekmah južnoameriškega pokala. Kosi je v torek prišel do zmage in tretjega mesta na smukih, tretje mesto na veleslalomu pa je osvojil Hrobat.

Trener Pen je zadovoljen s prvim delom priprav: "Prvi teden so v glavnem vsi trenirali veleslalom in slalom ter dosti prosto smučali, naredili pa smo tudi nekaj elementov hitrih disciplin. Fantje imajo sicer različne obveznosti, naloge in količine treningov. Kline in Čater nista tekmovala, saj testirata material, Kosi, Hrobat in Debelak pa imajo tukaj tudi rezultatske cilje in zato drugačen program. Mladinci se učijo, spoznavajo nove terene in količine treningov, zraven pa tudi tekmujejo. Snega je dovolj, je pa nekoliko hladneje kot prejšnja leta. Terenov za trening je več kot dovolj, je pa res, da je letos tu več ekip."

Fantje dnevno na snegu preživijo približno šest ur, v popoldanskih urah pa seveda ne manjkajo niti kondicijske vadbe in analize videov. Ob napornem urniku smučarjev je treba izpostaviti zahtevno delo treh serviserjev, ki dnevno v kontejnerju preživijo kar od šest do devet ur, v tem času pa pripravijo od 40 do 50 parov smuči.

ilka štuhec | Avtor: Facebook Facebook
S potekom priprav je zadovoljen tudi najboljši slovenski smučar minule sezone v moški konkurenci Kline: "Zaenkrat vse poteka po načrtu. Sem zdrav in brez bolečin, tako da lahko treniram v polni meri, kar je pomembno. Pogoji so vedno boljši, vmes je malo snežilo, so pa popoldnevi dokaj topli, tako da podlaga čez noč zmrzne, kar je dobro. Na smučeh se dobro počutim, poskušam pa se posvetiti vsem aspektom smučanja. Tehniki, skokom, aerodinamiki, občutkom. Vse te stvari skupaj na koncu dajo celoto."

Predstavnikom moške ekipe se bo kasneje pridružila tudi trenutno najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je tudi v Čilu. Prva dva tedna priprav bo Štuhčeva s svojo trenersko ekipo preživela "na sosednjem hribu", v bližnjem El Capitanu, nato pa se bo preselila v La Parvo, kjer bo svojo pripravljenost izpopolnjevala skupaj s slovenskimi kolegi in ostalimi reprezentancami. Štuhčeva, po objavah na družbenih omrežjih sodeč, spremlja tudi, kaj se dogaja tostran Atlantika in navija tako za nogometaše kot košarkarje.

Tako je ob uspehih košarkarjev zapisala: "Kako pa toti delajo?! bravo, samo tak dalje #mojtim @Goran_Dragic". Navijala je tudi za slovensko nogometno reprezentanco, ki je v Stožicah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji razbila Litvo s 4:0: "#SrceBije danes proti Litvi good luck fantje @nzs_si borba do konca! #SLOLIT #fuzbal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice