Šport > Zimski športi
41 ogledov

Domen sprejel brez ugovarjanja

domen prevc lahti Profimedias
Po Cenetu Prevcu se je od nordijskega svetovnega prvenstva v Lahtiju predčasno poslovil tudi njegov mlajši brat Domen.

Do konca nordijskega svetovnega prvenstva bosta na sporedu še dve moški preizkušnji. Tako na posamični kot ekipni tekmi na veliki skakalnici ne bo trenutno četrtega skakalca sveta Domna Prevca.

Sedemnajstletnik, ki je v uvodnem delu sezone presenetil s kar štirimi zmagami na tekmah svetovnega pokala, v Lahtiju ni našel pravih občutkov, zato ga je trener Goran Janus po posvetu s svojimi sodelavci predčasno poslal domov.

''Kaj pa vem, če povem po pravici, sem se tukaj imel, če odštejem skoke, čisto dobro. Res je, da nisem užival v skokih, a nekaj sem zase le nardil. Mogoče pa je to neka dobra izkušnja zame, nekaj se bo s teh skokov potrebno naučiti,'' je povedal najmlajši Prevc, ki je tekmo na srednji skakalnici končal že po prvi seriji (34. mesto), bistvenega napredka pa ni naredil niti po selitvi na veliko skakalnico, kjer je s skromno predstavo na treningu (76 m) sklenil svetovno prvenstvo na Finskem.

''Mene je še vsako leto takole 'udarilo po glavi', ampak letos žal nisem imel priložnosti, da bi odšel domov in treniral. Lani sem imel precej odmora med sezono in sem lahko opravil kar nekaj treninga, zato je tudi lažje steklo. Letos pa sem tukaj, vseskozi sem vam na očeh, vedno me lahko vprašate o vsakem skoku. Tako je prišlo, da je ta nesrečen kraj tukaj na svetovnem prvenstvu,'' je pojasnil Dolenje vaščan in dodal, da se strinja z odločitvijo strokovnega vodstva.

''Podpiram Goranovo odločitev, da grem čim prej domov in da naredim, kolikor se da veliko treningov,'' se je z mislimi že preselil v nadaljevanje sezone.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.