Šport > Zimski športi
31 ogledov

Drevova do najboljše uvrstitve na SP

Ana Drev EPA Ana Drev je v veleslalomskem seštevku na 10. mestu.
Ana Drev je s sedmim mestom prišla do svoje najboljše uvrstitve na svetovnih prvenstvih. Ilka Štuhec in Tina Robnik sta odstopili na drugi progi, drugič v karieri pa je veleslalom na SP osvojila Tessa Worley.
"V sezono sem šla z mislijo, da sem čim višje uvrščena v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala. To je bil moj osnovni cilj. Da izboljšam konstantnost, ki je v prejšnjih letih kar precej nihala. To sem dosegla, sigurno pa ne skrivam, da, ko enkrat to dosežeš, hočeš to konstantnost višati. Neka misel je seveda tudi kolajna. To dela razliko med SP in tekmami svetovnega pokala, kjer četrto ali peto mesto več štejeta kot na prvenstvu. Sigurno je moja želja, da se čim višje uvrstim na SP," je pred njeno edino preizkušnjo na prvenstvu dejala Anja Drev, ki je bila v veleslalomu prvi adut slovenskega tabora. Doslej je bila njena najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih 10. mesto.
 

Najboljša Slovenka sedma po prvi vožnji

Drevova se je na progo podala s številko 7, še pri zadnjem merjenju časa pa je imela takrat tretji čas, v spodnjem delu proge pa je precej izgubila in v cilj prišla kot peta. Za vodilno Francozinjo Tesso Worley je zaostala za 1,31 sekunde, od tretje MIkaele Shiffrin pa jo je ločilo slabih šest desetink sekunde. Druga Italijanka Sofia Goggia je za Worleyjevo zaostala za 48 stotink, Shiffrinova pa 72.
 
Drevovo sta nato prehiteli Nina Loeseth in Simone Wild. S številko 18 se je na progo podala smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec, ki pa si je nabrala 2,59 sekunde zaostanka in prišla na takrat zadnje mesto med uvrščenimi tekmovalkami. Odlično se je nato odrezala Tina Robnik, ki je s številko 27 prišla na 14. mesto, kasneje pa jo je premagala le še ena tekmovalka. Štuhčeva je zasedla 26. mesto.
 

Za začetek dva odstopa

Druga vožnja se je nato za Mariborčanko končala predčasno, po dobrem začetku je sledil zdrs in odstop. Povsem enako se je pripetilo Robnikovi, ki je od starta povečala prednost pred takrat vodilno Avstrijko Michaelo Kirchgasser, a tudi ona naredila napako ter ostala brez uvrstitve.
 
Pred drugim nastopom Drevove je vodstvo prevzela Avstrijka Stephanie Brunner, slovenska smučarka pa je zaostala za njo in tudi Italijanko Manuelo Moelgg. Drevova je ostala tretja tudi po nastopih Loesethove in Wildove.
 
Vrstni red na samem vrhu se je zamenjal po nastopu Federice Brignone, enako tudi po vožnji Shiffrinove. Ta je za 58 stotink ugnala Italijanko in tako prišla tudi do svoje prve veleslalomske kolajne na SP. Goggia je nato zaostala za Američanko, a se vseeno prešerno veselila odličja. Worleyjeva je nato še drugič v karieri postala svetovna veleslalomska prvakinja.
 
"Zagotovo sedmo mesto ni slaba uvrstitev, a na SP sem si želela še višje. Samo smučanje ni bilo slabo, a so bile ostale punce še boljše," je za nacionalno televizijo po tekmi dejala Drevova.
 

Svetovno prvenstvo, veleslalom (Ž):

 
Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 14:14 16.februar 2017.

    Za analize bo počasi že prepozno saj se kariera izteka. Na žalost smo danes lahko videli, kar že nekaj časa trdim, da s sedmimi, osmimi ali devetimi tekmami v sezoni in samo v eni disciplini, ne more biti večjega uspeha. ...prikaži več Tako pač je. Trening je nekaj, tekma je nekaj drugega.Ana bi morala nastopati vsaj še v Super G-ju, kar mi ji zagotovo prineslo TOP 5, če ne že medaljo.Glede na vse to pa lahko rečem, da je 7 mesto odličen rezultat!http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/267915/svetovno-prvenstvo-v-alpskem-smucanju-2017-kavc-analiza-xxxv

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:33 16.februar 2017.

    Ni ravno za ploskat.... Spodnji del slabo, ni zmagovalnega karakterja. Na "zihr" ne na takih tekmah ne osvaja medalj.