Šport > Zimski športi
24 ogledov

Fak ostal pod stopničkami, Bauer soliden

Sport 13.12.2012 Jakov Fak, biatlon, Pokljuka,  svetovni pokal, 10 km sprint, mo
1/16
Saša Despot
Biatlonci so se na Pokljuki merili v zasledovalni tekmi. Zmago je slavil Rus Anton Šipulin pred Björnom Ferryjem in Ole Einarjem Björndalnom. Jakov Fak je končal na šestem mestu, Klemen Bauer je bil 18., Janez Marič pa 53.

Po prvem streljanju je vodil Arnd Peiffer, Nemec je imel pred Ole Einarjem Bjoerndalnom slabih deset sekund prednosti, še malce več pa pred Martinom Fourcadom. Jakov Fak in Klemen Bauer sta v prvo enkrat zgrešila, a tekmovalec iz Mrkopalja v primerjavi z vodilnim ni izgubil praktično ničesar, saj je odlično odtekel prvi krog.

Po drugem streljanju se je Peiffer poslovil od boja za vrh, saj je kar trikrat zgrešil. V ospredje so se prebili Anton Šipulin, Dimitrij Mališko in Dominik Landertinger. Bjoerndalen in Fourcade sta s po eno napako zdrsnila na četrto oz. peto mesto. Fak je tudi v drugo enkrat zgrešil in strelišče zapustil kot 15., Bauer pa je bil brezhiben in se je v tretji krog podal kot 17. Še naprej je po lestvici drsel Janez Marič, ki je po prvih dveh strelskih nastopih moral odteči že pet kazenskih krogov.

Fak končal kot peti, Bauer 18.

Oba Rusa sta zadela vseh pet strelov tudi na prvem streljanju stoje, Mališko se je prebil pred Šipulina. Bjoerndalen se je s petimi zadetki prebil na tretje mesto, za njim se je zvrstil zmagovalec sprinta Bjoern Ferry. Sledila sta Fourcade in Landertinger, takoj za njima pa je bil že Jakov Fak, ki je izjemno hitro pobelil vseh pet tarč. Bauer je enkrat zgrešil in zdrsnil po lestvici.

Šipulin je tudi z zadnjim streljanjem opravil z odliko in se odpeljal zmagi naproti, 27 sekund za njim je s strelišča odrinil Ferry. Bjoerndalen je z dobrimi 40 sekundami zamude ostal tretji, po "kiksu" pa je na četrto mesto padel Mališko. Nekaj sekund za Rusom se je v zaključne metre podal Landertinger, tik za petami Avstrijcu sta bila Fak in Fourcade. Bauer je dvakrat zgrešil, a v zadnji krog se je vseeno podal s solidnega 18. mesta.

Bauer: "Neumne napake na strelišču"

Do konca se vrstni red na vrhu ni spremenil, Šipulin je ubranil prednost pred Ferryjem (+8,6), najboljša iz sprinta sta tako zamenjala poziciji. Tretje mesto je zadržal Bjoerndalen (+27,4), četrto pa Mališko (+41,0). Landertinger je v ciljnem sprintu za peto mesto ugnal Faka (+48,5). Bauer je končal na 18. mestu (+2.10,2), Marič pa na 53. (2.53,7).

"S tekmo sem zadovoljen, sploh glede na moje stanje, saj nisem stoodstotno zdrav. Lahko bi nastopil še bolje, spet sem delal neumne napake na strelišču. A 18. mesto ni slabo," je po tekmi za TV Slovenija povedal Klemen Bauer.

Prireditelji: Pridite z avtobusom

Prireditelji obiskovalcem Pokljuke priporočajo, da se na prizorišče pripeljejo z brezplačnimi avtobusi, ki bodo vozili z Bleda. Debela snežna odeja je namreč še dodatno omejila možnosti parkiranja. Prav tako so odsvetovali rekreativni tek, saj je prometni režim na Pokljuki spremenjen. 

Zasledovalna tekma (moški), izidi:

1. Anton Šipulin (Rus) 
2. Björn Ferry (Šve) +8,6  
3. Ole Einar Björndalen (Nor) +27,4
4. Dimitrij Mališko (Rus) +41,0
5. Dominik Landertinger (Avt) +48,2
6. Jakov Fak (Slo) +48,5
7. Martin Fourcade (Fra) +1.02,0
8. Simon Eder (Avt) +1.02,2
9. Andrejs Rastorgujevs +1.06,02
10. Lowell Bailey (ZDA) +1.20,0
...
18. Klemen Bauer (Slo) +2.10,2
53. Janez Marič (Slo) +7.53,2
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.