Šport > Zimski športi
111 ogledov

Ilka Štuhec: Država vzame skoraj pol

sprejem zimskih junakov Saša Despot
Druga najuspešnejša smučarka pretekle zime je razkrila, da je s prisluženimi nagradami najverjetneje le povrnila vložke iz prejšnjih let.

V zanjo prelomni sezoni je Ilka Štuhec z nastopi na tekmah svetovnega pokala v žep pospravila za 385.683 evrov denarnih nagrad, več sta zbrala le Avstrijec Marcel Hirscher in Američanka Mikaela Shiffrin.

Z zmagami in uvrstitvami na stopničke je Štuhčeva prišla do zajetnega kupa skupne evropske valute, toda s tem je zgolj povrnila visoke vložke, ki jih je v preteklih letih investirala v alpsko smučanje.

"Ne vem, ali sem že na nuli," je v pogovoru za Radio Slovenija dejala Mariborčanka in pojasnila, da za njene finance skrbi mama (in serviserka) Darja Črnko.

Včasih je tudi "katrca" dovolj

Štajerka je dejala, da ji "skoraj polovico" denarnih nagrad pobere država in da je pozorna na izpolnjevanje davčnih obveznosti. Poudarila je, da ji ob uspehih ob strani stojijo vsi, kar v prejšnjih letih ni bil slučaj.

Štuhčeva je dejala, da ima v primerjavi z nekaterimi tekmicami, ki "imajo vse", sama na voljo "katrco" in da ji neenakovreden položaj včasih povzroča težave. "A na dan tekme je vseeno, kdo ima kaj, pomembno je, da na progi daš vse od sebe," je sklenila Mariborčanka. 

Komentarjev 4
  • Zdene Iskra 08:35 03.april 2017.

    Da,da. Še posebej tistim na "minimalcu". Teh je pa baje kar nekaj.......

  • marialorca 15:27 02.april 2017.

    "Štajerka je dejala, da ji "skoraj polovico" denarnih nagrad pobere država"Verjetno je Ilka s širokim nasmehom, ki smo ga vajeni, pospremila svoj komentar, saj ve, da se vsem nam tako dogaja. Tebi kolega , ki imaš 71 k€ in ...prikaži več odmero 50% pa priporočam, da sešteješ še davke na gorivo, elektriko, hrano, komunalo, avtoceste .... ki jih vsak dan sproti plačuješ.

  • Tupamaros 15:13 02.april 2017.

    Odvisno v kateri dohodninski razred padeš, Nad 70.907,20 je odmera 50 %.