Šport > Zimski športi
59 ogledov

Ko je že mislila, da je videla vse ...

Ilka Štuhec smuk St. Moritz EPA
Ilka Štuhec je v svoji dolgoletni karieri alpske smučarke večkrat prepotovala svet, a še vedno se najdejo prizori, ob katerih ostane brez besed.

Najboljša slovenska alpska smučarka se mudi na zahodni obali Združenih držav Amerike, kjer bosta prihajajoči konec tedna na sporedu dve tekmi za svetovni pokal. V petek se bodo dekleta pomerila na predzadnjem veleslalomu letošnje sezone, v soboto pa bo na sporedu še slalomska preizkušnja. 

Prva favoritinja obeh tekem je vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Mikaela Shiffrin, ki brani 178 točk prednosti pred Ilko Štuhec.

Mariborčanka je redke proste trenutke izkoristila za obisk jezera Tahoe, ki je nanjo naredilo velik vtis. ''Ko misliš, da si videl že vse.. in potem pride Lake Tahoe,'' je zapisala slovenska šampionka.

Lake Tahoe, ki leži v pogorju Sierra Nevada na meji med Kalifornijo in Nevado, je največje in drugo najglobje alpsko jezero v Severni Ameriki. Tahoe se redno uvršča na sezname najlepših jezer sveta in velja za priljubljeno turistično destinacijo.

Slovenska smučarka ob pogledu na lepote alpskega bisera ni ostala ravnodušna.

Komentarjev 4
  • badumtss 16:26 10.marec 2017.

    S tem komentarjem si zmago!

  • Zmago 09:03 10.marec 2017.

    Kdo bi vedel?? Vem pa, da se njegova žena vozi naokoli s.tankom 75. S.tankom pa res ne moreš v Bohinj pa na Bled ! ;-)))

  • badumtss 21:05 09.marec 2017.

    a to si šel stanko ali s trajektom?