Šport > Zimski športi
533 ogledov

Ilka z Milkino, Ana z Liscino čelado

Ilka Štuhec Facebook
V Söldnu se bo 28. in 29. oktobra z veleslalomoma začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Ana Bucik bo v prihajajoči sezoni nosila sponzorsko rdečo Liscino čelado, Ilka Štuhec pa vijolično Milkino čelado.

V slovenski skupini Lisca iz Sevnice, ponudnice in proizvajalke pretežno ženskega perila in kopalk lastnih blagovnih znamk, so se odločili, da bodo v novi zimski sezoni podpirali alpsko smučarko Ano Bucik. Simpatična in talentirana Goričanka, ki je nase opozorila s sedmim mestom na slalomu za Zlato lisico v Mariboru, sedma je bila tudi v slalomu na svetovnem prvenstvu v St. Mortzu, je postala nova ambasadorka blagovne znamke Lisca.

Lindsey Vonn Uradna prošnja Šport Vonnova na startu moškega smuka?

V aktualni sezoni, ki jo bodo kronale olimpijske igre v Južni Koreji, bo zelo prepoznavna, saj bo na tekmah nosila rdečo čelado Lisca. "To je moja prva olimpijska sezona in se je zato še toliko bolj veselim. Sicer se pripravljamo enako, kot vsa ostala leta, saj je vsaka tekma svetovnega pokala zame zelo pomembna. Moje želje so zagotovo narediti korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Želela bi si dodati veleslalom in na tem ogromno delam, v slalomu pa se želim približati tako imenovani slalomski eliti," je v sredo ob predstavitvi sodelovanja z Lisco dejala 24-letna smučarka, ki bo v novi sezoni nosila tudi perilo Lisca: "Pod kavbojkami, kombinezonom in ostalo športno opremo, saj se v njem počutim super. Samozavestno. Zadovoljno."

Štuhčeva postala naslednica Mazejeve

Z novo čelado se bo v novi sezoni preizkusila tudi v minuli sezoni najuspešnejša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki bo poslej na belih strminah nosila vijolično čelado. Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni je namreč postala ena izmed Milkinih smučark. Pred Štuhčevo je vijolično čelado priljubljene znamke čokolad nosila slovenska smučarska zvezdnica Tina Maze, ki tudi po koncu tekmovalne poti ostaja tesno povezana z Milko.

Aktualna svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva, druga v skupnem seštevku svetovnega pokala 2016/17, se bo prvič javnosti kot ena izmed članic Milkine ekipe predstavila prihodnji torek, na dogodku v Ljubljani bo sodelovala tudi Tina Maze, dvakratna olimpijska in štirikratna svetovna prvakinja.

Na seznamu Milkine ekipe smučarskih zvezdnic, Milka skistars, katerih pokrovitelj je proizvajalec slaščic in izdelkov iz čokolade znamke Milka, so ob Štuhčevi in Mazejevi še Italijanka Elena Curtoni, Avstrijki Michaela Kirchgasser in Anna Veith, Francozinja Tessa Worley, Čehinja Šarka Strachova, Nemka Viktoria Rebensburg, z Milko sodeluje tudi nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger.

Slovenski adut Šport Kline se je otresel stare navade: "Dolgo sem imel probleme s tem"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.