Šport > Zimski športi
35 ogledov

Ilkina mati: Tričetrt sezone sem jokala, vmes sem se razburila

Ilka Štuhec EPA
Alpski smučarji in smučarke so pretekli vikend v Aspnu sklenili sezono svetovnega pokala in ob prihodu v Slovenijo strnili prve vtise po pravkar končani zimi.

Ilka Štuhec
Takšna sem. Pozitivna, vesela. Ni to kakršnakoli krinka. Dejstvo je, da sem se do sedaj že marikaj naučila o sebi in o svoji okolici. Tako najlažje sprejemam in doživljam stvari. Ni bilo težko držati motivacije in dobre volje. Tako kot je zaračan krog, ko ti najbolj ne gre, je tudi začaran krog, ko ti 'laufa'. Mislim, da se je to tudi zgodilo.

Vmes so bili trenutki, ko sem se spomnila, da to ni kar tako. Drugače pa nekega časa za proslave in ekstra doživljanja ni bilo pri vsem tem tempu.

Grega Koštomaj, trener Ilke Štuhec
Ilka je spozanala, da sta potrebna samozavest in sproščenost, imeli pa smo tudi zelo dobre pogoje na pripravah. Kakšnih čudežnih prijemov pa ni bilo. Vztrajam pri tem odgovoru.

Darja Črnko, serviserka in mati Ilke Štuhec
Čustve sploh nisem mogla brzdati. Tričetrt sezone sem jokala, vmes sem se kdaj malo razburila, ker sem morala dati iz sebe napetost.

Anja Šešok, kineziologinja
Dosti podobno kot lansko. Ni bilo nobenih posebnih in drugačnih pristopov. Delali smo isto. Na istem nivoju, na istih obratih. Mogoče je bila Ilka samo malo bolj sproščena.

Ana Drev
Če bi mi to uspelo, bi skušala to nadgraditi na koncu sezone. V bistvu sem bila vseskozi samo za pol koraka oddaljena od vrhunskega rezultata. Menim, da uvrščanje med deseterico vsekakor ni slabo in da je neka podlaga za naprej. Želim si, da bom uspela v pripravljanem obdobju in naprej tega pol koraka ujeti. Sigurno bi bila slika drugačna, če bi na finalu bolje zaključila, ampak bilo je, kar je bilo in je treba iti naprej.

Ana Drev | Avtor: EPA EPA

Ana Bucik
Pred sezono sem si zadala cilj biti vsaj med prvimi dvajsetimi slalomistkami. Ko se je sezona odvijala, so ta pričakovanja zrasla in posledično je bilo razočaranje na zadnji tekmi toliko večje. Šele s to zadnjo tekmo se zavedam, da je bil rezultat na svetovnem prvenstu in v Mariboru dober in da moram za tako smučanje še veliko delati, da bom v tem konstantna oz. kot si sama želim- biti še boljša. Mislim, da sem se tudi iz tega nekaj naučila in bom na ta rezultat iz Aspna gledala pozitivno.

Žan Kranjec
Sigurno sem bil s četrtima mestoma zadovoljen. Na žalost ni bila cela sezona na takem nivoju, sigurno pa sem od te sezone veliko odnesel in pokazal nekaj res vrhunskih voženj. Delal bom na tem, da bo takih čim več in še boljše.

Denis Šteharnik, odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za SP
Manjka samo še prilagajanje na spremeljive razmere. Še vedno malenkost preveč časa porabimo, da se tekmovalke privadijo na razmere, ki se pojavijo na tekmi. Če smo ujeli te razmere dva, tri dni prej, potem so prikazale svoje najboljše vožnje. Če pa so bile razmere spremenljive, pa še niso mogle in tu vidim največ rezerve.

Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline za SP
Ža danes sta tukaj (Žan Kranjec in Štefan Hadalin). Imamo upanje, da bosta tudi boljša. Malo bolj skrbi, da je kar velika luknja za njima v tehničnih disciplinah. Pa tudi njinu čaka še kar nekaj dela. Upam, da bo Žanu všeč tisto, kar je prinesla Ilka in da bo tudi on kdaj to prinesel v Slovenijo.

Enzo Smrekar, predsednik SZS
Hvala tekmovalkam in tekmovalcem, hvala strokovnemu štabu, tako ženskemu kot moškemu. Hvala sponzorjem, hvala novinarjem, ki vse to spremljate in skrbite, da smo z uspehi in neuspehi na naslovnih straneh. Ena velika zahvala vsem skupaj ob koncu sezone.

Komentarjev 2
  • Notsocommon 12:57 23.marec 2017.

    Si ti? :))

  • BeeMaya 08:36 23.marec 2017.

    A ste vi sposobni napisati EN SAM ČLANEK brez tipkarskih in slovničnih napak??!!!!