Šport > Zimski športi
70803 ogledov

Kraftu po tretji tekmi prekipelo: "Počasi mi gre tole že na živce"

Stefan Kraft Epa
Vodilni smučarski skakalec na svetu ni bil zadovoljen z razpletom tekmovalnega konca tedna v Lahtiju.

Avstrijec Stefan Kraft tudi po ponesrečenem koncu tedna na Finskem ostaja v dobrem položaju za osvojitev tretjega velikega kristalnega globusa. Vodilni v skupni razvrstivi je imel v Lahtiju obilico težav z obvladovanjem zahtevnim vetrovnih razmer, kar je imelo za posledico enega najslabših vikendov zanj v tej sezoni.

Potem ko je na prvi posamični tekmi ostal celo brez finalnega nastopa (49. mesto), se je na drugi uspel prebiti do osmega mesta. Svetla točka njegovih nastopov v Lahtiju je bilo drugo mesto z ekipne tekme.

Kraft je moral na obeh posamičnih tekmah priznati premoč prvemu zasledovalcu Japoncu Ryoyuju Kobayashiju, ki ima po 24 od skupno 32 tekem še vedno 196 točk zaostanka za vodilnim Avstrijcem.

Stefan Kraft | Avtor: Epa Epa
"Počasi mi gre tole že na živce, saj se ne morem znebiti občutka, da je vsak skok tukaj vetrovna loterija," se je nad razmerami, ki jih je v nedeljo dodatno otežila še gosta megla, pritoževal Kraft. "Težko je v takšnih okoliščinah ostati miren in zvest samemu sebi," je povedal Avstrijec in dodal, da je bil s svojimi skoki zadovoljen. Zdaj si bo poskušal predvsem napolniti baterije in se "poln sveže energije" podati na Norveško, kjer se bo že čez nekaj dni začelo prvo dejanje turneje RawAir.

Precej več razlogov za zadovoljstvo je imel po nedeljski tekmi Kraftov rojak Jan Hörl, ki je slavil pred v zadnjem času izredno razpoloženim Petrom Prevcem. "To je bil zelo dober vikend. Moji skoki so bili odlični, forma pa je še vedno na visokem nivoju, tako je enostavno skakati," je povedal.

Spet napeto Šport Hude pritožbe čez tekme v Lahtiju: "To je tragedija!"

Z razpletom tekem v Lahtiju so bili z izjemo moštvene preizkušnje, kjer so orli zasedli šele skromno sedmo mesto, zadovoljni tudi v slovenskem taboru. Najprej se je z drugo zmago v karieri izkazal Lovro Kos, dva dni kasneje pa se je še tretjič na zadnjih štirih tekem na zmagovalni oder povzpel Peter Prevc. Ta je z drugim mestom vpisal sploh prve stopničke na tekmi svetovnega pokala v Lahtiju.

Po zaslugi dobrih rezutlavv se Prevc vzpenja tudi v skupni razvrsitvi. Trenutno je že na osmem mestu, ob takšni formi pa bi lahko do konca sezone napredoval vse do petega, od katerega ga loči samo devet točk, medtem ko ima četrti Hörl pred njim že 232 točk naskoka. Najboljši orel v skupnem seštevku je Kos na šestem mestu.

Peter Prevc Svetovni pokal Šport Peter Prevc znova blizu zmage

Peter Prevc | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Idioti 15:52 04.marec 2024.

    Prevarant NULTE kategorije !! Vsako drugo zmago nekomu ukrade s pomočjo sodnikov !

  • munja 15:28 04.marec 2024.

    Tudi ti krofek nam greš že na živce, sebičnež!

  • rd2dmk2 13:18 04.marec 2024.

    pa tile avstrijci se vedno samo bunijo- nekako tako kot nemci. ste pozabili kako so na novoletni turneji med covidom žele konkurente poljake skenslat. ko drugi najebejeo pa se Kraft nič ne oglaša ampak se hvali z zmagami. je ena ...prikaži veča rit, ki misli da morajo pred njim vsi past na kolena.