Šport > Zimski športi
16 ogledov

Kranjec: Perota je škoda

Planica 2017 Saša Despot
Robert Kranjec je tokrat nekoliko drugače doživljal Planico.

"Bilo je zanimivo in drugače. Drugega si tako ali tako letos ne morem privoščiti," je o tokratni izkušnji v Planici, sodeloval je pri prenosih nacionalne televizije, dejal Robert Kranjec, ki je v dolini pod Poncami pred letom dni zabeležil svojo sedmo zmago v svetovnem pokalu. Na domači velikanki je slavil tudi leta leta 2012, tokratno sezono pa je moral v celoti izpustiti zaradi poškodbe.

"Zdaj se počutim super. Tri tedne sem že v fazi treninga, vse je tako, kot bi moralo biti. Upam, da se bo vse skupaj še naprej tako dobro odvijalo in da bo nato vse v redu na skakalnici," je o vrnitvi med skakalno elito dejal Kranjec, ki namerava normalno startati v poletno sezono. "Bilo je težko biti doma. Pred televizorjem sicer nisem sedel, ker sem imel tako ali tako čez cele dneve rehabilitacijo."

Tokrat je nastope kolegov iz reprezentance spremljal z dna skakalnice. "Perota je škoda, malce mu manjka. Mislil sem, da ga bo ta publika nekoliko dvignila in ga popeljala do stopničk. Domen ima težave v letu, Jurij pa je bil danes zelo slabe volje, saj je razočaran, pričakoval je več glede na kvalifikacije. A mislim, da pravo vreme zanj šele pride. Za Semeniča pa sem zelo vesel, škoda je le, da ni telemarka ven lepo peljal, ker bi bil boljše uvrščen," je o 10. mestu Petra Prevca, 20. Domna Prevca, 21. Anžeta Semeniča in 16. Jurija Tepeša dejal dvakratni dobitnik malega globusa v poletih.

"Mislim, da se fantje lahko na ekipni tekmi borijo za stopničke, za drugo ali tretje mesto. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Je pa jutri povsem drug dan, ker bo tekma dopoldne in bo termika. Bo zelo zanimivo," napoveduje Kranjec in dodaja: "Težko je govoriti o rekordu. Brez termike je nemogoče, če pa bo termika, se da pa tudi to."

"Stefan Kraft je premočen. Vse je že odločeno. Kraft je boljši v poletich kot Kamil Stoch. Stoch ni za polete. Če ne gre, ne gre. Ne moreš z glavo skozi zid," pa  je menil o dvoboju za skupnega zmagovalca zime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.