Šport > Zimski športi
10565 ogledov

Kruta realnost: nekdanja velesila objavila seznam, na njem sta le dva skakalca

Roman Koudelka Profimedia
Češki skoki se spopadajo s kruto realnostjo, potem ko so se nekateri starejši člani reprezentance upokojili, bodo Čehi v naslednjo sezono krenili z le dvema članskima skakalcema.

Slovenski trener Gaj Trček in njegov pomočnik Jure Šinkovec bosta v pripravah na prihodnjo sezono vse svoje moči osredotočala le na dva skakalca. Ob številnih upokojitvah v češkem taboru bosta češke barve v prihodnji sezoni branila le izkušeni veteran Roman Koudelka in 23-letni Benedikt Holub

Dodatna težava za Čehe je ta, da ima 34-letni Koudelka kar precej težav s stegensko mišico in če jih do začetka sezone ne bo saniral – težavo skuša odpraviti v Sloveniji, več smo o tem pisali tukaj –, bo v začetek sezone vstopil neoptimalno pripravljen. 

Koudelka, ki pri 34 ni več rosno mlad, je minulo zimo kot edini Čeh osvojil točke v svetovnem pokalu – sezono 2023/24 je končal s 163 točkami, kar mu je prineslo 33. mesto v končni razvrstitvi. 

V ženski konkurenci štiri članice

Lepša slika v čeških smučarskih skokih je v ženski konkurenci, kjer bodo Češko zastopale štiri tekmovalke. Žensko reprezentanco je letos spomladi prevzel Slovak Dominik Durco, sestavljena pa bo iz štirih skakalk. V to skupino so bile imenovane 17-letna Anežka Indračkova, 26-letna Karolina Indračkova ter 20-letni Veronika Jenčova in Klara Ulrichova.

Češka smučarska zveza je sicer ustanovila tudi mlajše vadbene skupine. Polnopravni člani moške ekipe bodo še Josef Buchar, Jan Osmera, David Rygl in Daniel Škarka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.