Šport > Zimski športi
301 ogledov

Lanišek in Prevc na zadnji tekmi brez točk

Anže Lanišek SZS/Twitter Anže Lanišek je v skupnem seštevku poletne velike nagrade končal na drugem mestu.
Smučarji so v torek v Hinzenbachu opravili z zadnjo tekmo letošnje poletne velike nagrade. Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojil Anže Lanišek.

Zadnjo tekmo poletne velike nagrade je dobil Dawid Kubacki. Poljak je s svojo peto zmago potrdil prvo mesto v skupnem seštevku tekmovanja. Za Kubackim sta drugo mesto oziroma tretje osvojila Nemec Andreas Wellinger in Norvežan Johann Andre Tande.

Od Slovencev je v težkih vremenskih pogojih s 24. mestom do točk prišel le Anže Semenič. Žiga Jelar je bil diskvalificiran, Peter Prevc (34. mesto) in Anže Lanišek (39. mesto) pa nista prišla v finale. 

Lanišek je kljub slabšemu nastopu v skupnem seštevku poletne velike nagrade zadržal drugo mesto, saj je brez točk na zadnji tekmi ostal tudi njegov najbližji zasledovalec - Japonec Junshiro Kobayashi.

Anže Lanišek Velika nagrada Šport Lanišek izgubil vodstvo, Prevc daleč od vrha

V skupnem seštevku je Kubacki po Adamu Malyszu in lanskoletnemu zmagovalcu Macieju Kotu postal tretji Poljak s skupno zmago, Poljaki pa so ubranili tudi lansko lovoriko v pokalu narodov. Lanišek je z drugim mestom ponovil uspehe Roberta Kranjca iz leta 2009, Jurija Tepeša iz leta 2012 in Jerneja Damjana iz leta 2013, po Kranjcu 2015 pa je prvi Slovenec na odru za zmagovalce v skupnem seštevku nagrade.

Skupni seštevek poletne VN, končni vrsti red:

1. Dawid Kubacki (Pol) 500 točk
2. Anže Lanišek (Slo) 353
3. Junshiro Kobayashi (Jap) 332
4. Maciej Kot (Pol) 270
5. Jevgenij Klimov (Rus) 232
...
11. Anže Semenič (Slo) 172
23. Rok Justin (Slo) 111
30. Tilen Bartol (Slo) 74
34. Robert Kranjec (Slo) 63
47. Peter Prevc (Slo) 34
49. Žiga Jelar (Slo) 32
    . Miran Zupančič (Slo) 32
56. Bor Pavlovčič (Slo) 23
67. Jurij Tepeš (Slo) 12
88. Andraž Pograjc (Slo) 1
... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.