Šport > Zimski športi
38 ogledov

Massi nad Večer: "Mešajo šport s politiko"

Pahor Massi Maribor Pohorje zlata lisica veleslalom alpsko smučanje Saša Despot
Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi je v mešani novinarski coni po sobotni drugi vožnji slaloma na svetovnem prvenstvu v Schladmingu novinarja Večera Bojana Baumana prosil, da se umakne, in mu tako onemogočil opravljanje poročevalskega dela s svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

Vodja ekipe Tine Maze je ob prihodu v mešano cono, v kateri akreditirani novinarji snemajo izjave in opravljajo pogovore s tekmovalci in tekmovalkami, pristopil k slovenskim novinarjem ter novinarja Večera Bojana Baumana prosil, da se umakne. Po tem, ko se je Bauman odstranil, so drugi navzoči slovenski novinarji posneli izjavo Massija po slalomu, na katerem je Mazejeva zasedla peto mesto.

"Da te obvestim kulturno, te prosim, da se umakneš, ker ti ne boš dobil več naših izjav, ne od mojega 'teama' ne od moje tekmovalke," je dejal Massi novinarju Večera. Bauman je v izjavi o dogodku v mešeni coni v ciljni areni zapisal:

"Po drugem teku sobotnega slaloma na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je v ciljno areno, v kateri novinarji čakamo na izjave tekmovalcev in tekmovalk, prišel glavni trener Tine Maze Andrea Massi in mi preprečil prisostovanje pri snemanju izjav. Večerov novinar ne sme biti poleg, ko daje izjave on, niti katerikoli člani njegove ekipe. Kaj je razlog za njegovo jezo, ne vem, ker tega ni pojasnil. Smo pa v Večeru v petek prvi poročali o pretepu, v katerega se je vpletel v hotelu slovenske reprezentance z Mitjo Kuncem."

Napisal je "nikakav" članek

Na kasnejše novinarsko vprašanje, kaj je bilo v ozadju takšne prošnje, je Massi v mešani coni v ciljni areni v Schladmingu pojasnil: "Bauman je sprožil eno stvar, napisal je članek, ki je 'nikakav, nikakav'. Ni prvič, da piše take članke, in jaz si vzamem luksuz, da ne komuniciram več z njim. Je provokator, v šport vrže politiko, kar je največja svinjarija; naj politiko naredijo politiki, ki so strokovnjaki za to, mi pa se ukvarjamo s športom. Ne toleriram, da se mi vstavlja, da berem vaše bloge in me dajo v takšno luč za eno stvar, ki v bistvu ni bila nič. Ni se zgodilo nič. Realno je, da se ni zgodilo nič in bi lahko lepo ostalo tam notri kot reakcija na provokacijo: 'On je provociral, jaz sem reagiral. Finito.' Ne, Bauman pride, piše, potem pa vi vsi pišete, namesto da bi pisali o kolajnah. To je moje stališče. Smo v demokraciji. Vi lahko pišete, kar hočete, ampak on bi se lahko včasih ugriznil v jezik in razmišljal, da so te stvari manj vredne ali pa nič vredne, ker stvar je bila takoj rešena. Eni očitno potrebujejo reklamo, se hočejo fotografirati. Če sta Mitja Kunc ali Vlado Makuc na tej ravni, potem pa okej, naj se fotografirajo. Jaz jim svetujem, naj naredijo kakšen rezultat, potem boste sigurno objavili njihovo sliko na televizijah in v časopisih."

Komentarjev 9
  • Žurnalček 13:43 17.februar 2013.

    Če je enemu lokalpokrajinskemu časniku , več do tega , da bo prvi prenašal trače in iskrenja znotraj 2 štabov , ter s tem delal kaos pred tako važno tekmo, namesto da bi počakali ,da se prvenstvo konča in se ...prikaži več potem šel " ekskluzivo" , je edino pravilno , da jih je Messi odjebal. Večer je želel in je škodoval SLOVENSKI REPREZENTANCI NA SP . S tem svojim dejanjem , je pokazal koliko mu je do uspehov naših športnikov in da vsak trač pomeni več kot naš skupmi uspeh. Potem pa še politko vpletejo. OGABNO ! Sploh pa ne vem zakaj to piskaralo ni takoj na gobec!

  • Žurnalček 13:35 17.februar 2013.

    Je , zgrabil ga je za jajca in ga drži , da tudi pisent ne more. Pa nehajte bedaki žaliti na nacionalni osnovi, ampak bodite g. Massiju hvaležni za narejeno, da se mi lahko busamo v prsa bedaška , kajti ...prikaži več junaška ima samo Tina !

  • imperium2013 09:02 17.februar 2013.

    Povsem egoistično povedano s strani Massija... ampak... je povedal vso dejstvo... prikazal je slovensko realnost, slovenski značaj... To kar dela ta Team je fanscinantno in to je pot če hoče SZS potegnit kakega tekmovalca več na vrh ali vsaj k ...prikaži več vrhu... Z ene strani ne podpiram, Massijovo početje, je pa vprašanje kaj bo če se bo Tina odločila odit z MAssijem in nebo za naš grb več nastopala??? Tako da tud SZS se naj že enkrat prebudi!!!! Tina je ponos naše države v svetu in to je vsega tega dejstvo!!!