Šport > Zimski športi
2058 ogledov

Neprijetna novica za slovensko žensko reprezentanco

Ana Drev EPA Ana Drev je v veleslalomskem seštevku na 10. mestu.
Najpomembnejši del priprav na snegu na južni polobli za novo olimpijsko tekmovalno sezono je opravil že del slovenske moške in ženske reprezentance v smučarskih tehničnih disciplinah.

Po posebnem programu trenira najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev, ki po posegu na kolenu še ni povsem pripravljena in je vprašljiva za uvodno tekmo v Söldnu.

V argentinski Ushuaii so veleslalomske in slalomske zavoje vadili Ana Bucik, Tina Robnik, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Onstran Atlantika se nista odpravili Maruša Ferk in Ana Drev, ki vadita po svojem programu in se bosta v nadaljevanju, v skladu z možnostmi pridruževali, preostalim članicam reprezentance na pripravah.

"Ne želimo riniti z glavo skozi zid, za Sölden je vprašljiva (Ana Drev, op. a.), vse bo odvisno od tega, kako se bo odzivalo njeno koleno, zato pa bo pričakujem, da bo pripravljena za naslednje veleslalome, seveda pa ne želimo prehitevati stvari." - Denis Šteharnik

V Čilu so še vedno predstavniki slovenske moške smukaške reprezentance na čelu z Boštjanom Klinetom, čilska El Colorado in La Parvo je za svojo južnoameriško poletno bazo izbrala tudi najboljša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, ki se bo vrnila nazaj ob koncu meseca. Četrtega oktobra bo na Pokljuki sledila predstavitev vseh zimskih športov pod okriljem Smučarske zveze Slovenije.

Šteharnik: Formo bomo izpilili do potankosti

S pripravami v središču argentinske Ognjene zemlje v Ushuaii je bil zelo zadovoljen glavni trener slovenske ženske ekipe Denis Šteharnik, ki je zelo pohvalil dekleta, saj so odšle na južno poloblo odlično kondicijsko pripravljene, tako da so lahko zdržale izjemno težak ritem priprav.

"Od 25 dni smo kar 21 dni smučali, kar je zelo veliko. Imele so popolno oskrbo, trenersko pomoč za kondicijo, fizioterapevtsko oskrbo, dan se je začel s treningi, potem pa nadaljeval s suhim treningom, terapijami, video analizami. Punce so oddelale, kot je treba, zato se veselim prihodnjega obdobja, da bomo lahko pokazali kaj smo naredili v pripravljalnem obdobju. Do uvodne tekme svetovnega pokala v novi sezoni, veleslaloma v Söldnu konec oktobra, nas čakajo evropski ledeniki, na katerih bomo skušali izpiliti formo do vseh potankosti," je bil zadovoljen Šteharnik, ki je bil že šestič v Ushuaii.

Slaba novica za žensko reprezentanco je poškodba kolena po tekmovalnem slovesu Tine Maze najboljše slovenske veleslalomistke. Kot je dejal Šteharnik, Ana Drev po operaciji kolena trenira po prirejenem programu, skupaj z Marušo Ferk sta se privajali snežnim razmeram na ledeniku Saas Fee.

"Ne želimo riniti z glavo skozi zid, za Sölden je vprašljiva, vse bo odvisno od tega, kako se bo odzivalo njeno koleno, zato pa bo pričakujem, da bo pripravljena za naslednje veleslalome, seveda pa ne želimo prehitevati stvari, saj želimo Ano Drev kar se da najbolje pripraviti za olimpijske igre prihodnjega februarja v Južni Koreji, katere bodo njen glavni cilj," še dejal Šteharnik.

Šteharnika, vodjo stroke v ženskem delu reprezentance, z izjemo Ilke Štuhec, ki trenira s svojo trening ekipo, poškodba Drevove ne skrbi. Zelo je zadovoljen z veleslalomskim napredkom Ane Bucik, ki je v minuli sezoni naredila velik preboj v slalomu, Tine Robnik, Mete Hrovat, v veleslalomu želi v novi sezoni napredovati tudi Štuhčeva.

Prvi preizkus v sezoni bo že tradicionalno namenjen veleslalomistkam in veleslalomistom, na premieri na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, kjer ima Slovenija zagotovljenih pet mest v ženski in dve mesti v moški konkurenci.

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je lani prav v Söldnu silovito začel s četrtim mestom. Občutke ima dobre, kot sam pravi, tako dobro še ni bil kondicijsko pripravljen, gladko teče tudi prilagajanje na veleslalomske smuči z novo konfiguracijo.

"V Ushuaii je bila zelo dobrodošla primerjava z Italijani in Francozi na čelu z Alexisom Pinturaultom, vsekakor veleslalomsko najbolj močnimi ekipami. Če smučamo kot znamo, smo lahko Slovenci konkurenčni. Opažam, da imam še rezerve v svojem smučanju, kar pomeni, da sem na pravi poti," je dejal Kranjec.

Kranjcu se je na Rossignolovih smučeh pridružil Štefan Hadalin, v minuli sezoni odličen v slalomu, v novi sezoni pa si želi svojim disciplinam dodati še veleslalom. Vodja moške reprezentance za tehnične discipline Klemen Bergant je zadovoljen s pripravami na južni polobli in primerjavami s konkurenco. Kranjec ima mesto na tekmi v Söldnu zagotovljeno, Hadalin pa si bo moral svojo vstopnico za ledeniško veleslalomsko premiero še priboriti, verjetno v obračunu, s katerim od kandidatov iz smukaške ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice